Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu d'unes butaques i una pantalla de cinema

Els cinemes Glòries de Barcelona tanquen temporalment per les restriccions

Així ho ha anunciat el Grup Balañá, l'empresa que els gestiona

Imatge d'arxiu d'unes butaques i una pantalla de cinema
Els cinemes Glòries han anunciat que tancaran temporalment les seves sales de cinema | Pixabay

El món de la cultura està sent un dels sectors més afectats per les restriccions aplicades pel Govern per frenar la pandèmia de Covid-19. Tot i la campanya 'La cultura és segura' per reivindicar que els espais culturals no són focus de contagi, algunes de les mesures els afecta especialment, com ara el confinament comarcal. I davant d'aquesta situació, algunes empreses s'han vist obligades a prendre mesures dràstiques.

És el cas dels cinemes Glòries de Barcelona, que ha decidit tancar les portes temporalment. Així ho ha anunciat el Grup Balañá, empresa que gestiona els cinemes situats a l'avinguda Diagonal de la capital catalana. La decisió s'ha pres «per la prolongació de les restriccions pel coronavirus», però també per «la situació del sector i la falta d'estrenes de pel·lícules», segons detallen des del Grup Balañá. El tancament ha començat avui dilluns, 15 de febrer, i s'espera que duri 15 dies.

Altres sales del grup, obertes

Tot i tancar temporalment els cinemes Glòria, el Grup Balañá manté obertes tres sales més: Arenes Barcelona, Balmes i Bosques Multicine. Actualment, aquests centres obren de dimecres a diumenge oferint, a banda de les estrenes convencionals, cicles de pel·lícules com 'Top Òscars', 'Top 80s/90s' i 'Top Nolan'. Segona ha informat el Grup Balañá, confien que a principis de març puguin reobrir els cinemes Glòries i també els d'Aribau i Gran Sarrià.

Sense previsions d'un relaxament de les mesures restrictives

Aquest dilluns, representants del departament de Salut han comparegut públicament per valorar la situació epidemiològica que viu el país. Tot i que la situació de la pandèmia continua a la baixa, des de Salut han volgut remarcar que això no ha de fer pensar en un relaxament de les mesures restrictives que hi ha actualment a Catalunya. Tal com ha comentat Marc Ramentol, secretari general de Salut, no es preveu una desescalada «molt remarcable» a partir de dilluns que ve, quan vencen les actuals restriccions. Ramentol ha explicat que, si bé les dades epidemiològiques evolucionen de forma positiva, la situació assistencial es troba «encara» en una «zona de risc», amb una pressió hospitalària superior al pic de la segona onada.

Situació epidemiològica a la baixa

La situació de la pandèmia a Catalunya segueix a la baixa i les dades indiquen que el pitjor moment de la tercera onada ja ha passat. Segons el darrer balanç del departament de Salut, hi ha 2.359 pacients ingressats amb covid-19 als hospitals, 69 més, i 632 a l'UCI, 6 menys. Tot i registrar un augment d'hospitalitzats cal recordar que es tracta de les fluctuacions pròpies del cap de setmana. Si es compara la situació de fa 7 dies, hi ha 276 hospitalitzats menys en planta als hospitals i 62 menys a l'UCI.

Per tenir una bona òptica de l'evolució de la pandèmia, cal comparar les dades en intervals setmanals i aquestes diuen que la situació de la pandèmia a Catalunya és de regressió. El risc de rebrot era de 424 entre el 29 de gener i el 4 de febrer i baixa a 283 en l'últim interval de set dies. Pel que fa a l'Rt, en les últimes 24 hores es manté en 0,81, per sota del valor de la setmana anterior, quan estava en 0,88. La incidència a 14 dies és de 361,94 entre el 5 i l'11 de febrer, per sota dels 495,58 de l'interval anterior (29 de gener-4 de febrer).