La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i el secretari de salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa

El Govern valora el 14-F en clau de pandèmia

En una jornada electoral sense incidents remarcables, des de Salut es feliciten per l'èxit de la convoctòria malgrat la pandèmia

No eren unes eleccions normals. Més enllà de la significació política que pogués tenir, la jornada d'ahir diumenge estava clarament marcada per la pandèmia de coronavirus i la tercera onada de contagis que sembla que, a poc a poc, anem deixant enrere. En les setmanes prèvies, no eres poques les veus dels experts que recomanaven no celebrar els comicis. 

Finalment, però, les meses es van poder constituir amb normalitat i no es van detectar incidents remarcables ni a l'inici, ni durant, ni al final de la jornada electoral. Logísticament, les eleccions van ser tot un èxit i així ho van remarcar la majoria de representants polítics que al vespre van sortir a valorar els comicis. Avui, ha estat el torn del departament de Salut, que ha volgut fer balanç d'aquestes eleccions en clau de pandèmia.

En una roda de premsa aquest dilluns, 15 de febrer, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, s'ha felicitat per la feina feta, qualificant la jornada electoral del 14-F d'«exitosa des d'un punt de vista democràtic malgrat les condicions clarament adverses». També ha parlat el coordinador de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, que ha posat el 14-F com a «model» a seguir per fer activitats «molt més segures» i perquè la pandèmia «no torni a descontrolar-se en els mesos que queden d'hivern».

Continuïtat de les mesures restrictives

Tot i valorar positivament la jornada electoral, des de Salut han volgut remarcar que l'èxit del 14-F no ha de fer pensar en un relaxament de les mesures restrictives que hi ha actualment a Catalunya. Tal com ha comentat Marc Ramentol, no es preveu una desescalada «molt remarcable» a partir de dilluns que ve, quan vencen les actuals restriccions. El secretari general de Salut ha explicat que, si bé les dades epidemiològiques evolucionen de forma positiva, la situació assistencial es troba «encara» en una «zona de risc», amb una pressió hospitalària superior al pic de la segona onada.

Pedro Sánchez felicita els membres de les meses i als «servidors públics»

Pocs minuts després dels tancaments dels col·legis electorals, el president del govern espanyolPedro Sánchez, va mostrar el seu agraïment «a totes les persones» que havien format part de les meses electorals i també als servidors públics «pel seu esforç per a garantir» les eleccions catalanes d'aquest diumenge, «en una jornada complicada, marcada per la pandèmia».