Fotomuntatge de Pedro Sánchez i d'una mà comptant bitllets de 20 i 50 euros.

Les ajudes que ha promès Pedro Sánchez per a tu, segons l'edat que tinguis

Descobreix totes les ajudes a les quals pots accedir

Com qualsevol polític en campanya quan falten pocs dies per les eleccions, Pedro Sánchez ha anunciat noves ajudes per a diferents col·lectius. Desitja que els seus simpatitzants votin el partit que lidera el pròxim 28 de maig a les eleccions autonòmiques i municipals.

Les últimes ajudes que ha presentat tenen a veure amb les hipoteques destinades a menors de 35 anys i les entrades reduïdes per anar al cinema per als més grans de 65 anys.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Aquestes dues són algunes de les mesures que Sánchez ha promès als ciutadans, que complirà per a la seva satisfacció. És un exemple de com un polític vol dirigir-se a certs grups de població per fer que estiguin contents, i així intentar tenir el seu vot a les eleccions.

1. 2.500 milions d'euros per a beques estudiantils

Una de les primeres ajudes que va anunciar el líder del PSOE van ser les beques per a estudiants el mes de febrer passat. Una partida de 2.500 milions d'euros per garantir la igualtat d'oportunitats per a tots els estudiants.

Segons ha calculat el PSOE, els beneficiats serien al voltant d'1 milió de joves i així ho explicava en un míting del partit a Saragossa fa mesos.

2. Renovació del Bo Cultural

Una altra de les ajudes estrelles del govern de Pedro Sánchez va ser la renovació del Bo Cultural. Els joves poden accedir, així, a una ajuda directa de 400 euros per gastar en activitats culturals. Segons el Ministeri de Cultura, fins a un milió de joves es beneficiaran d'aquest bo després d'una inversió pública de 200 milions d'euros.

3. Interraïl a meitat de preu per als joves entre 18 i 30 anys

Una altra mesura que permetrà als joves de 18 a 30 anys viatjar per Europa a un preu molt barat és l'ajuda per a l'Interraïl. Un descompte del 50% que serà finançat per l'Estat, segons confirmava el president del govern espanyol a Múrcia fa dues setmanes.

En clau ferroviària, Sánchez també treia a la llum una bonificació del 90% a les infraestructures ferroviàries competents de l'Estat. A més d'una rebaixa notable del 50% a l'alta velocitat «perquè els joves coneguin bé el seu país».

4. Ajuda a la hipoteca per a joves menors de 35 anys

La següent ajuda a ressenyar és aquella en què els menors de 35 puguin ser avalats per l'ICO en un 20% quan demanin la primera hipoteca.

Les persones d'aquest grup d'edat que no tinguin sous superiors a 37.800 euros anuals i que tinguin nens a càrrec podrien demanar aquesta ajuda. A Santa Cruz de Tenerife, Sánchez va exposar que l'emergència de l'habitatge és un problema de pes.

Amb aquesta iniciativa, «ajudarà a evitar aquest mur anomenat entrada per a tants i tants joves i famílies amb menors». Alhora, assegurava que, per fi, milions podran accedir a la compra d'un habitatge digne.

5. Reforma de les pensions

Sobre la reforma de les pensions, el 30 de març, el govern espanyol va aprovar la segona meitat d'aquesta reforma, la qual va entrar en vigor l'1 d'abril. Les característiques eren la pujada de les bases màximes i les cotitzacions, a més d'una millora substancial en les pensions mínimes.

A més, es va fixar un model per triar entre els últims 25 anys cotitzats i els últims 29 per calcular la pensió a cobrar. Així, amb aquesta reforma, cada pensionista podria descartar els dos anys pitjors de la seva cotització al llarg de la seva vida professional.

Així mateix, el president també ha anunciat canvis pel que fa a la jubilació anticipada. Com detallava en un míting a Vitòria, el període obligatori de cotització passarà a ser de 15 a 5 anys per als treballadors amb discapacitat igual o superior al 45%.

6. Cinema a 2 € per a majors de 65 anys

L'última mesura de Sánchez és la que el Consell de Ministres aprovarà aquest mateix dimarts, 16 de maig: una bonificació per a la gent gran. Les que acudeixin al cinema els dimarts ho faran per la simbòlica xifra de dos euros.

Una mesura que va donar a conèixer en un míting a Puertollano, a Ciudad Real. El president del govern espanyol va explicar que aquest és un avenç social per poder animar els majors 65 anys a veure cinema a un preu molt barat.

Parlem d'un programa on l'Executiu invertirà 10 milions d'euros. I que beneficiarà 9,5 milions de persones a Espanya que superin els 65 anys.