Mans d'una anciana

Els pensionistes que cobraran la jubilació l'últim dia de maig: els bancs ho avisen

Descobreix si l'endarreriment de l'abonament afecta la teva pensió

Els pensionistes tenen marcada en vermell una data al calendari i no és cap altra que el dia que cobren la seva pensió de jubilació. Una pensió ben merescuda després de treballar durant tota una vida i que, cada mes, molts esperen amb candeletes.

Al voltant de la setmana final del mes, la Seguretat Social abona, ni més ni menys que 9,7 milions de pensions contributives a Espanya. Unes que es converteixen en els principals ingressos de diversos milions de persones i també serveixen d'ajuda per a aquells familiars que no passen pel millor moment econòmic.

Tot i que és l'Estat qui paga les pensions contributives esmentades, són les entitats financeres les que abonen aquestes quantitats cada mes als pensionistes. Tanmateix, la veritat és que hi ha variacions de l'abonament de les pensions segons el banc del qual parlem i, fins i tot, també depèn d'una altra variable que exposarem a continuació.

Els bancs avisen clarament quan cobraran els pensionistes al mes de maig

Cal ressenyar que cada banc fixa les seves dates de pagament als pensionistes. Amb tot, aquestes solen estar compreses entre els dies 23 i 25 de cada mes.

Muntatge de diners amb els logos del Banc Santander, BBVA i CaixaBank
Descobreix quan cobraràs la teva pensió. | Catalunya Diari

El dia exacte depèn generalment de si hi ha festius o dies no laborables que facin avançar o retardar aquest ingrés als pensionistes. La veritat és que fonts consultades del Santander i CaixaBank han confirmat que abonaran les pensions aquest mes de maig els dies 24 i 25. Cal apuntar que, els últims temps, és força habitual que les entitats bancàries avancin uns dies aquest pagament de les pensions. Ho fan unes dates abans que s'acabi el mes de rigor.

Santander i CaixaBank seran els primers bancs a abonar la pensió

Si decideixen executar-ho és, especialment, per agilitzar aquests pagaments perquè als pensionistes que els costi arribar a final de mes tinguin abans els seus diners al compte bancari.

Estem parlant d'un avançament que es va reforçar fonamentalment a l'època de la pandèmia de la Covid. Es va decidir així per reduir els desplaçaments a les oficines bancàries i així evitar més contagis.

Cal explicar que certs bancs en mesos anteriors ja han avançat els pagaments i ho fan fins i tot els dies 21 o 22 del mes. Ara bé, això ja és decisió de l'entitat bancària, a més del calendari del mes en concret i si hi ha caps de setmana pel mig. En aquest cas, a banda dels bancs esmentats, el Banc Sabadell, Ibercaja, ING, Unicaja, Abanca o EVO Banc també l'abonaran abans de final de mes.

Foto de les mans d'una persona gran amb unes monedes d'euro i una cartera.
Milers de pensionistes cobraran l'últim dia de mes. | Getty Images

Els pensionistes que no cobraran la pensió fins a l'últim dia de maig

Concretament, serà el pròxim dijous 25 de maig quan aquests bancs paguin les pensions, justament un dia més tard que ho facin Santander i CaixaBank. Amb tot, hi ha excepcions en el pagament prematur de les pensions que sumen un total de 9,7 milions a Espanya.

Això sí, en algun cas els pagaments de les pensions no es produiran fins a l'últim dia del mes. Això passarà en cas que el pensionista hagi de cobrar per primera vegada la seva prestació per part de la Seguretat Social.

Parlant d'aquest supòsit, la data d'ingrés de la pensió variarà. Més enllà del banc a què el pensionista pertanyi, la primera vegada que cobrarà la seva pensió no serà fins al 31 de maig, referint-nos al present mes. O bé quan no sigui cap de setmana o festiu nacional, si parlem dels pròxims mesos.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!