Taula preparada en un restaurant, sense clients

Les ajudes per a la restauració i els centres d'estètica es podran demanar a partir de demà

Una incidència ha impedit aquest matí iniciar els tràmits i el termini de 15 dies

El tràmit per sol·licitar les ajudes de la Generalitat per a la restauració i els centres d'estètica afectats per l'ordre de tancament per contenir els contagis de la Covid-19 es podrà començar a fer a partir d'aquest dijous a les nou del matí, 24 hores més tard del previst després que una incidència tècnica impedís demanar-les aquest matí.

Segons ha informat el Departament d'Empresa i Coneixement en un comunicat, la plataforma per fer les sol·licituds no està operativa i els tècnics estan treballant per resoldre la incidència el més aviat possible. Així mateix, el termini de 15 dies que havia establert la Generalitat per demanar les ajudes s'allargarà un dia ja que començarà a comptar a partir de mà.

El Departament anirà actualitzant puntualment la informació a través de les xarxes socials, i dels webs del Departament d’Empresa i Coneixement, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), i de Canal Empresa.

Igualada destinarà 40.000 euros en ajuts directes per a empreses d’estètica, teràpies naturals i tatuatges

A més de les ajudes del Govern, diversos ajuntament i enitats han anunciat que també donaran ajudes. L'Ajuntament d'Igualada ha anunciat aquest dimecres una nova línia d'ajuts per a empreses i professionals de de l’estètica, les teràpies naturals i els tatuatges. Dotat amb 40.000 euros, s'ha creat per afavorir la reactivació de les seves activitats i pal·liar els efectes del tancament dels establiments inclòs en les mesures restrictives del Procicat.

Els negocis obligats a tancar aquests dies podran demanar fins a un màxim de 1.000 euros. Les perruqueries no s'hi podran acollir perquè han pogut mantenir l'activitat. El termini de sol·licitud finalitza el 16 de novembre.

El regidor de Dinamització Econòmica d'Igualada, Jordi Marcé, ha reclamat que les mesures i restriccions ordenades per la Generalitat estiguin «acordades» amb els sectors afectats i les administracions locals. Ha afirmat que és una «irresponsabilitat» ordenar-les sense que vagin acompanyades d'ajuts econòmics. «No creiem que sigui de rebut que siguem les administracions locals les que hàgim de solucionar aquesta falta d’ajuts als sectors afectats per part de la Generalitat o de l'Estat», ha dit. Des de la irrupció de la pandèmia, l'Ajuntament ha implementat una quinzena d'accions per donar suport a les empreses i els treballadors autònoms locals. L'aportació total és d'1.250.000 euros.

La presentació de la nova línia de subvencions ha comptat amb la presència de Sílvia Giralt, representant del sector dels centres d’estètica, que ha agraït les ajudes de l’Ajuntament. També ha expressat el desacord amb la mesura del Govern que obliga al tancament d’aquests establiments.