Un agent de la Policia Nacional revista una furgoneta de color blanc en un control policial

Múrcia decreta el confinament de la comunitat autònoma i restringeix la mobilitat entre municipis

La regió ha registrat 911 nous casos positius de coronavirus en les últimes 24 hores i ha sumat tres noves defuncions

El Comitè de Seguiment de la Covid-19 a la Regió de Múrcia ha decretat el tancament perimetral de la comunitat autònoma, així com el dels 45 municipis del seu territori, per tal d'aturar la propagació del coronavirus. Aquest confinament, segons ha avançat el diari 'La Verdad', començarà a aplicar-se a partir d'aquest divendres i s'allargarà durant 15 dies. El president autonòmic, Fernando López Miras, ha comunicat la decisió als alcaldes murcians.

El citat mitjà ha explicat també que el president murcià ha informat els batlles dels deu municipis de la regió amb una incidència del virus més elevada que se'ls aplicarà la Fase 1 de desconfinament flexibilitzada. Els detalls del confinament perimetral de l'autonomia i dels municipis es comunicaran en una roda de premsa prevista per aquesta tarda.

Així, els murcians no podran sortir de la seva comunitat ni desplaçar-se entre municipis, amb les excepcions que es recullen en Reial decret i que inclouen, entre altres el compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals; l'assistència a un centre educatiu o universitari; l'assistència a un centre sanitari; l'assistència i cura de persones grans, menors o discapacitats; la realització d'exàmens o proves oficials inajornables, així com qualsevol causa de força major o situació de necessitat.

Més de 900 contagiats en les últimes 24 hores

La decisió s'ha pres davant el ritme de contagis que pateix la regió en els darrers dies. Així, aquest mateix dimecres s'ha confirmat una nova jornada amb més de 900 contagiats, concretament 911, xifra que eleva fins als 35.003 els contagiats des de l'inici de la pandèmia. Segons l'últim balanç publicat, s'han realitzat 6.079 proves, de les quals 5.838 són PCR i d'antígens, i 241 d'anticossos. La taxa de positivitat baixa lleugerament del 15% (14,9%).

Així mateix, en les últimes 24 hores s'han registrat tres noves defuncions a la Regió de Múrcia, elevant-se així a 303 les defuncions des que va començar la pandèmia. Els difunts són tres homes, de 63, 83 i 89 anys, residents als municipis de Cartagena, Abanilla i Ceutí.