ERC ha demanat al Congrés dels Diputats que també «doni la cara» i es faci la investigació sobre els atemptats

L'Ajuntament de Barcelona demana una comissió d'investigació sobre els atemptats del 17-A

La proposició, presentada per ERC i JxCat, ha comptat amb el suport de BComú

El plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició que demana al Congrés dels Diputats la creació d'una comissió d'investigació sobre els atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. El text reclama que la comissió investigui  la relació de l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty amb els cossos de seguretat,  així com l'impuls d'un grup de treball d'experts independents i representants dels cossos de seguretat i també insta les autoritats judicials «i especialment la Fiscalia» a investigar «els dubtes generats entorn de l'atemptat».

La proposició, que ha estat presentada per ERC i JxCat, ha comptat amb el suport de BComú però no del PSC.  Ha rebut 16 vots a favor i 15 en contra en un plenari on han faltat 10 regidors, entre ells l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La votació s'ha fet de forma nominal a petició del grup municipal de C's.

Jordi Coronas ha demanat que els responsables «surtin de la seva zona de confort i donin explicacions»
Jordi Coronas ha demanat que els responsables «surtin de la seva zona de confort i donin explicacions» | Twitter (@ERCbcn)

 

«Els familiars de les víctimes necessiten saber i tenen dret a saber»

El regidor portaveu d'ERC a Barcelona, Jordi Coronas, ha assenyalat durant la seva intervenció al ple extraordinari sobre els atemptats del 17A que el Congrés dels Diputats «ha rebutjat dos cops fer una comissió d'investigació» i ha recordat que a altres països on també hi ha hagut atemptats «sí que n'hi ha hagut». Coronas ha afegit que «els familiars de les víctimes necessiten saber i tenen dret a saber».

En aquesta línia ha defensat que «la ciutadania té dret a saber si aquells atemptats eren evitables o no. Si hi van haver errors que s'hagin de corregir. O tenen dret a saber si, tal com apunta algun mitjà de comunicació, hi va haver alguna negligència». També ha indicat que cal que s'esclareixi la veritat perquè aquest «és l'únic camí per evitar situacions com aquestes en el futur».

En el mateix sentit s'ha pronunciat la regidora de JxCat Elsa Artadi, que ha dit que hi ha un «debat mediàtic» perquè no s'han donat «explicacions» i la reivindicat «la màxima transparència». Ha explicat que no pot entendre «que hi hagi gent que tingui por» de donar explicacions, i ha dit que el seu grup té «por» dels polítics que no donen explicacions.

També et pot interessar...