YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Barcelona estudia cobrir les terrasses de bars i restaurants a l'hivern

Collboni creu que el consistori i el sector de la restauració han fet «un gran esforç»

Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona preveu cobrir les terrasses durant l'hivern | Cedida

L’Ajuntament de Barcelona estudia cobrir les terrasses de restaurants i bars durant l’hivern davant la perspectiva que sigui l’única part dels establiments que puguin obrir. Així ho ha afirmat en roda de premsa aquest matí Jaume Collboni, el primer tinent d'alcalde de Barcelona.

Sobre la situació dels restaurants, Collboni ha assegurat que la ciutat de Barcelona està «preparada per la desescalada i ha habilitat més de 3.100 noves terrasses». El tinent d’alcalde també ha volgut subratllar que la voluntat de l'Ajuntament és salvar empreses, ocupacions i vides, i ha recordat que ja van permetre l'ampliació de terrasses per a ajudar a bars i restaurants després del primer confinament del mes de març.

El doble de terrasses que Madrid

Preguntat sobre aquesta qüestió en la roda de premsa de presentació de la Barcelona Design Week, el regidor ha dit que el consistori farà un «esforç de flexibilitat» per a fer-lo possible, encara que ha assenyalat que abans s'han d'apuntar les normatives vigents. Collboni ha citat que 3.100 és el doble de terrasses de les que té Madrid, mentre que aquesta ciutat té el doble de població.

Per això, ha defensat que el consistori i el sector de la restauració han fet «un gran esforç» per adaptar-se a una «situació excepcional» com l'actual, i lamenta les mesures preses. Per a ell, en la mesura que estan preparats, els agradaria arribar aviat a un estadi en el qual la inversió feta en les terrasses a l'espai públic es pogués fer servir, «evidentment amb totes les garanties». De fet, ha recordat que aquestes noves terrasses es van pensar per als períodes de restriccions com en el que ens trobem ara, de manera que els agradaria fer-les servir «el més aviat possible».

També ha parlat sobre l'adaptació de les terrasses a l'hivern, i ha considerat que cal fer un esforç per poder flexibilitzar els criteris, ja que «l'objectiu és salvar empreses, llocs de treball i vides», que s'han vist molt afectats enmig d'aquesta crisi de la Covid-19. Això si, ha afirmat que aquests esforços es farien sempre «en coherència amb el que ha fet l'Ajuntament fins ara s'han d'abordar les mesures amb la màxima flexibilitat». Finalment, ha avisat que en l'àmbit de la restauració salvar els negocis i llocs de treball implica «tenir la possibilitat» de tornar a iniciar la seva activitat. 

Jaume Collboni ha estat aquest matí presentant la BCN Design Week, la qual tindrà lloc a la ciutat de Barcelona del 17 al 25 de novembre, i on es duran a terme més de 80 activitats relacionades amb el disseny. De fet, ha estat en la mateixa roda de premsa on ha anunciat les noves mesures que vol prendre l'Ajuntament de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari