Diverses persones de festa en una discoteca

L'Ajuntament de Barcelona crea polèmica amb l'última proposta sobre l'oci nocturn

La patronal catalana i el gremi de discoteques de la ciutat han mostrat el seu descontentament amb el suggeriment dels nous horaris postpandèmia

Aquest dissabte, 17 de juliol, es va posar sobre la taula un nou debat entre l'Ajuntament de Barcelona i les discoteques del municipi. Això no va agradar gens al sector, i diferents parts van mostrar el seu descontentament amb les controvertides paraules del tinent d'alcaldia de Barcelona.

En unes valoracions a 'RAC1' el tinent alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va proposar un canvi en el model de negoci de les discoteques de la ciutat comtal. Argumentava sobre el dret al descans de «la immensa majoria de ciutadans, que no surten de nit».

Sobretot, va fer referència a l'horari de tancament de l'oci nocturn després de la pandèmia. «No sé per què hem de tenir la ciutat amb activitat fins a les 3 o les 4 de la matinada», afirmava Batlle.

Per al tinent d'alcaldia «no hi pot haver un 'non stop' tota la nit». «No sé per què els locals d'oci nocturn no poden obrir a partir de dos o tres quarts de 8 de la tarda i fer que a la 1 es pugui haver acabat aquesta activitat», Batlle reafirmava la seva posició.

La patronal catalana de l'oci nocturn demana una reunió perquè es retiri la proposta dels horaris

La Fecasarm, la patronal de l'oci nocturn a Catalunya, aquest diumenge 18 de juliol, va titllar de «desencertades i desafortunades» les paraules de Batlle. A més, recorda la situació «molt delicada» del sector i que no és el moment de fer aquestes declaracions.

Les mostres de descontentament del president de la patronal, David López, i el secretari general, Joaquim Boadas, van ser traslladades a l'Ajuntament de Barcelona. Van exposar que l'oci nocturn és «un dels principals atractius de la ciutat» i es perdria «un gran nombre de visitants».

Per tant, la Federació va demanar una reunió amb el tinent alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle. Volen que rectifiqui la seva proposta d'horaris per a després de la pandèmia.

La resposta de l'oci nocturn va ser unànime: «Una falta de respecte absoluta»


El mateix dia de les polèmiques declaracions de Batlle, les discoteques de Barcelona apel·laven al tinent d'alcaldia: «Rectifiqui o marxi de l'alcaldia de Barcelona». De fet, el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas, afegia: «Exigim una rectificació pública o amb el sector o que presenti la dimissió».

Mas explicava les dificultats del sector després de 16 mesos de tancament. Per tant, considerava la declaració de Batlle «indignant i intolerable» i «una falta de respecte absoluta». Fins i tot assegurava: «Ell no té potestat, no és ningú per dir això, no pot jugar amb les nostres llibertats empresarials, ni amb la llibertat individual de les persones».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.