L'Ajuntament de Barcelona redueix la multa per entrar a la ZBE sense etiqueta a 100 euros

Els conductors que hagin d'entrar a Barcelona freqüentment per motius mèdics quedaran exempts de restricció

Els conductors de turismes i motocicletes que no disposin de l'etiqueta ambiental de la DGT i entrin a la zona de baixes emissions  (ZBE) de Barcelona  rebran una multa de 100 euros, tal com ha anunciat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament, Eloi Badia, en una entrevista a 'Betevé'; inicialment era de 200 euros. La nova multa també afecta els conductors de ciclomotors i vehicles de mercaderies de menys de 3.500 kg.

  

Excepcions

Paral·lelament, els conductors que hagin de circular per la ZBE amb freqüència per motius mèdics queden exemptes de la restricció. «Si tenen un tractament mèdic i visites continuades, no seran sancionats», ha explicat Badia. En la mateixa línia, els que hagin d'entrar a la ciutat per un motiu d'urgència podran sol·licitar el permís especial abans d'agafar el vehicle. Ara bé, existeix la possibilitat de rebre la multa en aquest cas, però amb una justificació que provi que es va sol·licitar el permís amb antelació a la conducció es revertirà la sanció.

Amb la mesura de la zona de baixes emissions l'Ajuntament preveu reduir un 15 l'emissió de diòxid de nitrogen, un altre de les partícules de suspensió i un 6% de les de diòxid de carboni. Badia, a més, reconeix que el consistori no pretén que la iniciativa sigui «un pla 'renove'», sinó que  l'objectiu és que els ciutadans apostin per vehicles més nets o pel transport públic.

També et pot interessar...