Germans Roca

Els germans Roca elaboren «el menú més important» de la seva vida

Joan, Jordi i Josep Roca han servit el dinar oficial de la Cimera del Clima

Els germans Roca han oferit aquest dilluns 2 de desembre a la Cimera del Clima de Madrid el menú 'Un planeta que s'esgota'. A l'esmorzar hi ha assistit el president del govern espanyol en funcions, al costat d'un centenar de caps d'Estat i de govern i representants d'organitzacions, així com la resta dels caps de Delegació de tots els països acreditats, i els primers executius de les principals empreses donants.

Fins a 300 persones han degustat la carta dissenyada pels xefs catalans amb  un menú «commovedor, acurat, saborós i tendre», que es basa en els diferents problemes ambientals i que convida a «reflexionar».

«El menú va més enllà de la idea de menjar»

El mateix Joan Roca ha explicat que es tracta «d'un menú que va més enllà de la idea de menjar». A més, ha assegurat que s'han inspirat «amb problemes mediambientals: el problema de l'aigua, l'escalfament dels mars, l'excessiu consum de carn, la pèrdua de coneixement sobre les conserves, sobre allargar la vida dels vegetals o el baix consum de llegums».

L'entrant, titulat 'Aigua clara i aigua bruta', era un brou de tòfona i diferents varietats de bolets. El segon plat, 'Varietats invasives en una migració botànica incontrolada', estava fet de ficus i cranc. Així, els germans Roca recomanen sobre les espècies invasores:  «Si no pots amb ells, menja-te'ls». Després, ve 'Mars calents, menjar desequilibri', un 'mar i muntanya vegetal' amb plàncton i algues.

El segueix la 'Fermentació vegetal. Una porta contra la fam i el desaprofitament d'aliments', amb adobats de flors, endívies i llegums. Després d'aquest, arriba 'Urgent. Minimitzar la proteïna animal i augmentar la proteïna vegetal', amb remolatxa, síndria, pebrot vermell i ceba vermella. Els postres han sigut a base de cacau de comerç just i el cafè de comunitats africanes de Colòmbia. Finalment, el menú ha estat acompanyat amb vins de dos cellers catalans afectats per inundacions i incendis, a més d'un procedent de Xile, país que presideix la COP25. Juntament amb això, s'ha servit aigua del desglaç de Pirineus, Kombucha i Ars Natura líquida.

També et pot interessar...