L'Ajuntament de Mataró restringeix la circulació de cotxes a la Riera a partir de dilluns

Aquesta mesura limitarà la mobilitat dels vehicles al centre de la ciutat, amb l'objectiu de guanyar espai públic per les persones

Carrer Àngel Guimerà de Palafrugell
Mataró ha restringit l'accés dels vehicles a la Riera | ACN

L’Ajuntament de Matarórestringirà l’accés dels cotxes a la Riera a partir del 10 de febrer. El veto no serà total i de moment es deixarà circular entre les set i dos quarts de deu del matí –a més dels veïns amb aparcament, que es podran moure amb total llibertat.

Amb aquesta mesura, que estarà en fase de prova pilot fins a l’1 d’abril, es vol evitar que els grans espais públics com la Riera o la plaça de l’Ajuntament es converteixin en aparcaments irregulars. Aquesta serà la primera gran mesura d’un pla estratègic per reactivar el centre. La regidora de Desenvolupament Urbà i Econòmic i responsable política del Pla d'Impuls del Centre, Núria Moreno, assegura que ha arribat el moment de «guanyar espai públic per a les persones i restringir la mobilitat no essencial en vehicle privat». 

Pilones i càmeres per controlar l’accés

Inicialment, s'activaran les pilones preexistents als carrers Sant Josep i Sant Francesc d'Assís, i també la càmera de control de matrícules de la Baixada de les Espenyes. En el futur es preveu que tot el control d'accés a la zona restringida es faci amb càmeres i s'acabin eliminant les pilones. Amb aquests tres punts de control, a banda de la Riera també quedarà restringit el trànsit als carrers que hi desemboquen de l'entorn de Can Xammar, la plaça Gran, plaça de l'Ajuntament i els carrers Nou, Bonaire i Sant Josep.

A partir d'ara, totes aquelles empreses que vulguin descarregar mercaderies o lliurar paquets dins la zona restringida ho hauran de fer entre set i dos quarts de deu del matí o bé s'hauran de desplaçar caminant. Per facilitar aquesta tasca, l'Ajuntament ha convertit les zones de càrrega i descàrrega i algunes zones blaves de l'entorn de la Riera en zones de Descàrrega Urbana de Mercaderies (DUM). A diferència de la càrrega i descàrrega convencional, només s'hi podran aturar vehicles de distribució.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari