ALERTA SANITÀRIA CORONAVIRUS:

🚨 T'enviem gratis al mòbil les alertes oficials, infectats, mesures de prevenció del Coronavirus a Catalunya. CLICA AQUÍ i estigues informat al moment!!

L'Ajuntament de Mataró restringeix la circulació de cotxes a la Riera a partir de dilluns

Aquesta mesura limitarà la mobilitat dels vehicles al centre de la ciutat, amb l'objectiu de guanyar espai públic per les persones
Mataró ha restringit l'accés dels vehicles a la Riera | ACN

 

L’Ajuntament de Mataró restringirà l’accés dels cotxes a la Riera a partir del 10 de febrer. El veto no serà total i de moment es deixarà circular entre les set i dos quarts de deu del matí –a més dels veïns amb aparcament, que es podran moure amb total llibertat.

 

Amb aquesta mesura, que estarà en fase de prova pilot fins a l’1 d’abril, es vol evitar que els grans espais públics com la Riera o la plaça de l’Ajuntament es converteixin en aparcaments irregulars. Aquesta serà la primera gran mesura d’un pla estratègic per reactivar el centre. La regidora de Desenvolupament Urbà i Econòmic i responsable política del Pla d'Impuls del Centre, Núria Moreno, assegura que ha arribat el moment de «guanyar espai públic per a les persones i restringir la mobilitat no essencial en vehicle privat». 

 

Pilones i càmeres per controlar l’accés

Inicialment, s'activaran les pilones preexistents als carrers Sant Josep i Sant Francesc d'Assís, i també la càmera de control de matrícules de la Baixada de les Espenyes. En el futur es preveu que tot el control d'accés a la zona restringida es faci amb càmeres i s'acabin eliminant les pilones. Amb aquests tres punts de control, a banda de la Riera també quedarà restringit el trànsit als carrers que hi desemboquen de l'entorn de Can Xammar, la plaça Gran, plaça de l'Ajuntament i els carrers Nou, Bonaire i Sant Josep.

 

A partir d'ara, totes aquelles empreses que vulguin descarregar mercaderies o lliurar paquets dins la zona restringida ho hauran de fer entre set i dos quarts de deu del matí o bé s'hauran de desplaçar caminant. Per facilitar aquesta tasca, l'Ajuntament ha convertit les zones de càrrega i descàrrega i algunes zones blaves de l'entorn de la Riera en zones de Descàrrega Urbana de Mercaderies (DUM). A diferència de la càrrega i descàrrega convencional, només s'hi podran aturar vehicles de distribució.

 

També et pot interessar...