Un pàrquing de zona blava a la ciutat de Barcelona.

Barcelona canviarà divendres les tarifes de les zones blaves i verdes

Els preus, aquest 2020, oscil·laran entre els 0,50 i els 4,25 euros cada hora

El ple de l'Ajuntament de Barcelona que s'ha de celebrar aquest divendres, 31 de gener, aprovarà la modificació de les tarifes de les zones verdes i blaves a la ciutat, vinculades al capítol d'ingressos del pressupost municipal, que tirarà endavant per aclaparadora majoria: amb el suport de BComú i el PSC —el govern—, i també ERC i Junts per Catalunya.

Les tarifes augmenten significativament per als vehicles més contaminants

D'aquesta manera, mentre els preus, el 2019, oscil·laven entre 1,08 i 3,00 euros cada hora, en les noves tarifes es mouran entre els 0,50 i els 4,25 euros, en funció del nivell de contaminació dels vehicles. D'aquesta manera, els cotxes més beneficiats són els 'zero emissions', que tindran la zona blava gratis i la verda a 0,50 euros. Per a la resta de vehicles, però, els preus o es mantenen o bé s'encareixen de forma significativa:

  • Vehicles Eco:  entre 1,08 i 3,00 euros cada hora.
  • Vehicles amb etiqueta C: entre 1,83 i 3,75 euros cada hora.
  • Vehicles amb etiqueta B: entre 2,08 i 4,00 euros cada hora.
  • Resta de vehicles: entre 2,50 i 4,25 euros cada hora.

La gratuïtat de la targeta per a residents s'anul·la

Un altre dels canvis significatius és per als residents. Fins ara, aquells que no havien tingut denúncies de trànsit l'any anterior, no pagaven per aparcar a la seva zona. Ara, però, aquesta bonificació quedarà anul·lada: els veïns hauran de tornar a pagar el preu d'un euro a la setmana per disposar d'aquesta targeta. Qui es vulgui estalviar aquests 52 euros anuals, pot demanar la renovació de la targeta en els propers dies, abans que entrin en vigor les noves tarifes, que s'aprovaran divendres.

També et pot interessar...