L’Ajuntament de Roses, condemnat a pagar 46.000 euros a un veí per danys morals

La sentència també sanciona l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, amb 750 euros
TSJC
L’Ajuntament de Roses, condemnat a pagar 46.000 euros a un veí per danys morals | CEDIDA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l’Ajuntament de Roses a pagar 46.000 euros a un veí pels danys morals causats per una decisió urbanística. La sentència obliga a enderrocar un mur i a indemnitzar l’afectat, a més de sancionar l’alcaldessa, Montse Mindan, amb 750 euros per no haver actuat amb prou diligència.

 

La sentència condemna el consistori per «no ser prou diligent»

La resolució data del 22 de juliol del 2019, però el conflicte es va originar el 2011 a causa d’un mur que llinda entre les propietats de dos veïns. El TSJC ha sentenciat l’enderrocament del mur i condemna el consistori a indemnitzar el denunciant, un dels veïns, per danys morals.

 

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en una foto d'arxiu
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en una imatge d'arxiu | ACN

Encara que des de l’Ajuntament de Roses s’hauria intentat que els propietaris arribessin a un acord, el tribunal ha sancionat Mindan per «no ser prou diligents per tirar aquella obra que estava malament però que en inici no havia causat danys morals». Segons l’alcaldessa, es va fer una primera interpretació de la llicència del mur i després es va rectificar.

 

La sentència estableix un pagament de 500 euros mensuals per part de l’ajuntament al veí denunciant i l’enderrocament del mur. Mindan, per la seva banda, lamenta que «no és res més que un tema urbanístic» i que «ens toca rebre amb una quantitat no menyspreable i sobretot en concepte de danys morals».

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari