Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Ajuntament de Tarragona adquireix els primers vehicles elèctrics

L'Ajuntament de Tarragona adquireix els primers vehicles 100% elèctrics

Es reduiran, anualment, en 4,43 tones les emissions de gasos d'efecte hivernacle

L'Ajuntament de Tarragona adquireix els primers vehicles elèctrics
L'Ajuntament de Tarragona adquireix els primers vehicles elèctrics | Aj. Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ja té els primers vehicles 100% elèctrics. Després d'adquirir-ne un parell d'híbrids, adscrits als serveis tècnics municipals de Territori i al Laboratori, des d'avui ja tenen disponibles tres Nissan Leaf. Aquests vehicles han estat adquirits a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i està previst que s'adscriguin a l'Àrea de Territori per desenvolupar tasques com les visites d'obra dels tècnics municipals, inspeccions d'obres i llicències; i un per l'àrea de Tresoreria municipal.

Gran estalvi en emissions de gasos d'efecte hivernacle

L'adquisició d'aquests tres vehicles significarà una gran millora pel que fa a la quantitat de gasos d'efecte hivernacle (GEH) que s'emeten. Així mateix, anualment, s'estima evitar una quantitat de 4,34 tones de GEH. Aquest càlcul s'ha fet a partir de la diferència entre les emissions dels quatre vehicles vells que utilitzaven combustible fòssil i els elèctrics actuals. 

El consistori tarragoní ha sol·licitat una subvenció de 25.000 euros per a l'adquisició d'aquests vehicles, en la convocatòria per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic per als anys 2019 i 2020, la qual està pendent de resoldre pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitata de Catalunya.