L'Ajuntament ha tapiat el bloc ocupat il·legalment al carrer Escales d'Arbós de Tarragona.

L'Ajuntament tapia un bloc ocupat il·legalment a la Part Alta de Tarragona

Els veïns havien denunciat que l'espai s'havia convertit en l'amagatall pels lladres del nucli antic de la ciutat

L'Ajuntament de Tarragona ha actuat d'ofici i ha tapiat el bloc ocupat il·legalment al número 7 del carrer Escales d'Arbós, a la Part Alta de la ciutat. Feia mesos que els veïns reclamaven una actuació d'urgència. L'espai ja es va desallotjar i tancar el 5 d'octubre, després de constatar des del consistori que estava en perill d'esfondrament. El bloc, però, es va tornar a ocupar. De fet, s'havia convertit en l'amagatall pels lladres del nucli antic. Diversos joves entraven en l'edifici, que es troba ple de brutícia. 

El consistori tapia el bloc ocupat il·legalment al carrer Escales d'Arbós

Després de mesos de queixes i reclamacions dels veïns, l'Ajuntament de Tarragona ha tapiat el bloc ocupat il·legalment al carrer Escales d'Arbós. El número 7 d'aquesta via s'havia convertit en l'amagatall dels lladres de la Part Alta de la ciutat.  Bosses de mà, documents d'identitat o targetes SIM es podien veure des dels balcons del voltant i a ull nu en l'interior de l'edifici. 

Tant veïns com consistori havien intentat contactar amb el propietari del bloc, però no hi ha hagut resposta. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana ha determinat actuar d'ofici i d'urgència per tapiar-lo.  El mes d'octubre de l'any passat, ja havia estat desallotjat i tancat, però diversos joves hi havien tornat a entrar.  L'espai es troba en perill d'esfondrament, en molt mal estat de salubritat i és perillós. 

Imatge de l'interior de l'edifici ocupat il·legalment i que serveix d'amagatall als lladres de la Part Alta de Tarragona.
Imatge de l'interior de l'edifici ocupat il·legalment i que serveix d'amagatall als lladres de la Part Alta de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Felicitat entre els veïns de l'entorn

Els veïns de l'entorn del número 7 són els que més han patit les conseqüències de l'ocupació il·legal. Crits, baralles, brutícia i robatoris eren «constants», segons diversos testimonis.  Fins i tot els joves que entraven en l'edifici havien saltat a altres habitatges per fugir en una persecució policial després d'haver comès un robatori.