Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un munt de bitllets de 500 euros.

L'Ajuntament de Tiana aprova un augment d'un 44% de les dietes respecte l'anterior legislatura

La proposta es va acabar aprovant amb els vots positius d'Esquerra Tiana i Junts per Catalunya, l'abstenció del PSC i la negativa de Junts per Tiana

El nou Ajuntament de Tiana, al Maresmeva aprovar el passat dimarts, 9 de juliol, un augment de les dietes respecte a l'anterior legislatura. La proposta es va acabar aprovant amb els vots positius d'Esquerra Tiana i Junts per Catalunya, l'abstenció del PSC i la negativa de Junts per Tiana, principal partit de l'oposició, que va criticat la proposta.

Amb aquesta proposta,  l'alcaldessa, Marta Martorell, i el Regidor amb delegació especial de diverses matèries de l'Àrea de Presidència, Jaume Darbra, rebran retribucions en 14 pagues i estaran donats d'alta a la Seguretat Social. D'aquesta manera, la nova alcaldessa rebrà una retribució anual bruta de 35.800 euros. Pel que fa al regidor Jaume Darbra, la seva retribució anual bruta serà de 16.000 euros. La resta de regidors i regidores percebran dietes d’assistència per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col·legiats de la Corporació de què formin part, tal com informa 'La Local'.

Segons Martorell, es tracta d'un augment de dietes, però que retorna a valors similars als de 2007-2008, abans que comencés la crisi. Així doncs, en el cas de l'assistència als plens, han augmentat un 44% respecte l'anterior legislatura. Pel que fa a la Junta de Govern Local, l'increment ha estat d'un 10%, i a la Junta de Portaveus ha incrementat un 20%. D'aquesta manera, els regidors del govern tindran un sou de 1650€ mensuals, mentre que els de l'oposició serien de 450€ cada mes.

Des del PSC van criticar haver de tractar el tema de les dietes en el primer ple, tenint en compte que hi ha els pressupostos prorrogats. També van recordar que els seus companys de l'anterior legislatura no van tenir sou. Des de Junts per Tiana també van manifestar la seva sorpresa de tractar el tema en aquest ple. L'alcaldessa va defensar que s'han de regular les retribucions i dietes durant els primers 30 dies de legislatura i va dir que esperava solucionar els pressupostos al setembre.

També et pot interessar...