Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ombdus

L'empresa de Seguretat Ombuds sol·licita entrar en concurs i no paga a 8.000 treballadors

L'empresa estaria negociant amb la banca la renovació del finançament, mentre que els treballadors donen un marge de 48 hores perquè l'empresa els asseguri la feina en els pròxims mesos

Ombdus
Segons el secretari general del SPS, molts dels vigilants estan treballant gratuïtament o no han acudit als seus llocs de feina | EFE

 

Ombuds, una de les empreses de seguretat més important d'Espanya,  va anunciar el passat dilluns la seva mancança de liquiditat, la qual ha provocat, com a conseqüència més important, un impagament dels sous de l'últim mes als seus 8.000 treballadors en actiu.

Tal com el Sindicat Professional de Seguretat (SPS) ha pogut explicar a Catalunya Diari, Ombuds estaria obert a entrar en concurs de creditors en el 75% de l'empresa per a poder solucionar els deutes pendents amb Hisenda i la Seguretat Social. Aquest deute que té ara l'empresa seria, segons la llista de morosos que va publicar l'Agència Tributària, de més de 16,2 milions d'euros.

Finançament d'entitats bancàries congelat

Aquesta situació d'insolvència ha vingut provocada per la finalització d'un contracte de finançament que tenia Ombuds amb diferents entitats bancàries. «El contracte de finançament va acabar el dia 30 de juny, i els bancs van voler canviar les condicions del contracte, que Ombuds no va voler acceptar», explica Salvador, Secretari General del sindicat.

ombuds
Ombuds és la tercera empresa més important de seguretat a Espanya | Ombuds

 

Va ser llavors quan el finançament va quedar congelat i, alhora, l'empresa es va quedar sense liquiditat. Els salaris de tots els treballadors van quedar congelats a l'instant, ja que tots els diners per a les nòmines s'extreien d'allà. Aquesta situació d'insolvència arribarà a afectar a treballadors de RENFE, la Ciutat de la Justícia i Ferrocarrils de la Generalitat, entre altres administracions i empreses públiques, ja que la seguretat d'aquests indrets van a càrrec d'Ombuds.

Salvador també assegura que, per no tenir una liquiditat pròpia —ja que es nodrien de finançaments de diferents bancs—, era habitual que, mes rere mes, els treballadors cobressin les seves mensualitats de manera inestable, ja que ho han fet sempre en dies diferents i amb més d'una setmana de retard.

vaga SPS
SPS ha cridat a fer vaga indefinida a partir del 16 de juliol si no hi ha una millora en les condicions | SPS

 

Malestar entre els treballadors

A part de la poca professionalitat que demostra aquest tipus d'incidents, també provoquen inestabilitats en les vides personals i familiars dels gairebé 8.000 treballadors que té l'empresa. «Ara mateix hi ha persones treballant gratuïtament, o que directament no estan anant a treballar perquè no han cobrat».

El Sindicat ha denunciat la poca transparència que té l'empresa sobre la situació en la qual es troben actualment, i la mala gestió de traspàs d'informació, ja que com el mateix Salvador ha assegurat: «No ens podem creure res del que ens diuen, perquè no sabem si és veritat o és mentida».

També han exigit a l'empresa més informació i transparència sobre el que pugui passar en els dies vinents, que seran crucials per a la continuïtat de l'empresa. Tant és així que, des dels sindicats majoritaris del sector amenacen en iniciar accions contra Ombuds si en 48 hores no s'ha assegurat la solvència econòmica necessària perquè es puguin pagar als treballadors, com a mínim, en els pròxims mesos. A més, des del Sindicat Professional de Seguretat ja ha convocat una vaga indefinida a partir del 16 de juliol.

També et pot interessar...