Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de residus plástics al mar

Milers de peixos moren ofegats de whisky al riu Kentucky, als Estats Units

Un massiu incendi que es va registrar en un dels dipòsits de la companyia Jim Beam ha deixat un desastre ecològic sense precedents a la zona

Imatge de residus plástics al mar
Imatge aèria del riu nord-americà contaminat amb whisky | Cedida

 

Una explosió i un greu incendi d’una fàbrica de whisky als Estats Units ha vessat fins a 45.000 barrils de ‘bourbon’ de la companyia Jim Beam a les aigües del riu Kentucky. Ha significat un brutal desastre ecològic perquè el vessament ha matat a milers de peixos, segons ha informat aquesta setmana el portaveu del Departament de Pesca y Recursos de Vida Silvestre d’aquest estat, que rep el nom del mateix riu.

Aquest atemptat ecològic al riu va començar el passat 3 de juliol en un magatzem de la famosa marca de whisky Jim Beam, situat a la ciutat de Versailles, en aquest estat nord-americà de l’interior del terç est del país. El foc va consumir les naus on es guardaven els barrils amb l’alcohol. L’incendi va provocar una avinguda de whisky al riu, l’alcohol del qual ha reduït greument l’oxigen de l’aigua fins a causar la mort de tants peixos.

Malauradament, la taca de peixos morts i whisky, de 28 quilòmetres de llarg, flueix cap al riu Ohio i aquest desastre podria escampar-se a més estats. Les autoritats han començat a aplicar un pla per saturar amb oxigen l'aigua dels cursos fluvials afectats utilitzant dispositius de ventilació.

La tragèdia al medi natural del riu Kentucky en imatges

 

Gràcies a varis vídeos que han publicat diversos mitjans de comunicació, ens podem fer una idea de la gravetat de l’incident, amb unes espectaculars imatges del vessament. Compte que poden ferir la sensibilitat d’algunes persones.

També et pot interessar...