Vista dels diferents pavellons del Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders.

L'Ajuntament del Vendrell es mostra obert a assumir la propietat del Barri Ferroviari

El consistori vol saber quines serien les condicions que plantejaria Adif

La conservació del Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders podria tenir una acceleració les pròximes setmanes. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha avançat avui dilluns que aquest dijous 21 de febrer el consistori mantindrà una reunió amb Adif Catalunya per parlar sobre aquest projecte i sobre la futura propietat de la colònia, que ara per ara depèn d'Adif. La reunió servirà per posar els diferents temes sobre la taula de cara a una segona reunió, aquest cop ja amb un responsable estatal de la companyia.

Martí Carnicer ha explicat que la reunió ha de servir per veure si l'Ajuntament «pot intervenir al barri», ja que la conservació a través d'un Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) ha de venir acompanyada d'una inversió de millora dels pavellons, que hauria de fer Adif o el consistori. Carnicer ha avançat que l'Ajuntament del Vendrell acceptaria una cessió de la propietat, però sempre depenent «de les condicions amb què es fes». Si la cessió comporta que l'Ajuntament ha de fer la inversió, Adif hauria d'aportar alguns diners. L'ens també podria fer abans la inversió al barri i després cedir-lo al consistori.

Ampliar l'aparcament als voltants de l'estació de tren

Però totes les opcions estan obertes, i aquí també hi entrarà un altre dels assumptes que preocupen a l'Ajuntament, com és el de la manca d'aparcament que hi ha al voltant de l'estació de Sant Vicenç de Calders. A tall d'exemple, Martí Carnicer ha apuntat que la cessió de la propietat al consistori també podria comportar, en lloc de diners, «la cessió d'un altre espai per ampliar l'aparcament de cotxes, amb el qual es compensaria des del punt de vista d'un servei públic per als ciutadans».

El passat divendres, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va visitar la colònia ferroviària acompanyada de les autoritats locals. Allà es va trobar amb veïns i membres de l'Associació per la preservació de la Colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders, que li van fer una visita guiada pels espais més emblemàtics del barri. Cunillera va expressar el seu compromís de mirar d’accelerar les converses amb Adif per trobar una solució a la conservació i rehabilitació del barri ferroviari. Fa un mes, l'associació va fer una sèrie de demandes als representants de diferents partits polítics del Vendrell.

Teresa Cunillera i Martí Carnicer, al Barri Ferroviari de Sant vicenç de Calders.
Teresa Cunillera i Martí Carnicer, al Barri Ferroviari de Sant vicenç de Calders. | Ajuntament del Vendrell