Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb família i mà amb bitllets

L'ajuda del Gobierno de més de 400 euros a què tenen dret milers de famílies

El Complement d'Ajuda per a la Infància (CAPI) de la Seguretat Social cerca lluitar contra la pobresa infantil

Milers de famílies estan travessant una situació econòmica més que delicada i necessiten que els donin un cop de mà, sobretot les que tenen fills. No són situacions fàcils en la majoria dels casos i el Gobierno n'és conscient. Per tant, des de la Seguretat Social se'ls ha ofert suport mitjançant el Complement d'Ajuda per a la Infància (CAPI).

Estem parlant d'una ajuda que està englobada a l'Ingrés Mínim Vital. Una que vol salvaguardar el benestar de les famílies amb fills que no passen pel millor moment econòmic. Cal ressenyar que els beneficiaris de l'IMV poden sol·licitar l'ajut esmentat.

Això sí, perquè et concedeixin aquest abonament, que pot assolir els 410 € mensuals, cal complir certs requisits o te la denegaran amb tota seguretat.

L'ajuda del Gobierno que poden sol·licitar les famílies amb fills: 410 euros al mes

Aquelles llars que tinguin menors d'edat fins a 18 anys poden accedir al CAPI si no superen els límits d'ingressos, el patrimoni net i els actius fixats per la Seguretat Social. En aquesta guia, pots conèixer detalladament els requisits imprescindibles per demanar el CAPI.

Pel que fa al pagament d'aquest complement, canvia segons l'edat dels menors i el nombre de fills que hi hagi a la família en qüestió. Per a aquest any 2024, per als menors de tres anys l'ajuda seria de 115 € mensuals i fins a 80,50 € per als fills més grans de tres i menors de sis. I quant als majors de sis i menors de 18, serien 57,50 € al mes.

Quantia mensual del CAPI el 2024 

EDAT AJUDA
Fins a 3 anys115 euros
3-6 anys80,50 euros
6-18 anys57,50 euros

Com sol·licitar aquest ajut per a famílies, el CAPI

Per demanar el CAPI, heu d'entrar a la Seu Electrònica de la Seguretat Social o bé podeu fer la gestió acudint presencialment a una oficina de la Seguretat Social.

Això sí, sempre ho hauràs de fer a través de cita prèvia. Recordeu que us demanaran documents importants com el DNI o la informació sobre rendes familiars, a més del llibre de família.

Si encara tens dubtes sobre com sol·licitar aquesta ajuda o bé desitges consultar-ne d'altres que et puguin interessar, només has d'entrar a la web de la Seguretat Social. Allà podràs trobar nombrosos documents i recursos interessants que segur que seran útils si la teva família compta amb fills menors de 18 anys.