Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un porquet guardiola amb una mà ficant una moneda i una altra imatge de dues persones grans assegudes en un sofà mirant papers i dues emoticones, un d'un moneder i un altre d'un tick verd

Aquests són els jubilats que cobraran més de 6.000 euros amb la paga extra

La Seguretat Social proporciona una quantitat addicional el pròxim mes de juny, l'esperada paga extra

La Seguretat Social lliura una sèrie de pensions indispensables per a molts ciutadans. La més coneguda és la de jubilació, que abraça tota la població que ja ha posat fi a la seva vida laboral. El 2024, l'edat ordinària és de 66 anys i 6 mesos després de cotitzar menys de 38 anys.

Si la cotització supera els 38 anys, és possible jubilar-se amb 65 anys. Tot i això, per obtenir el 100% de la pensió s'hauran d'haver cotitzat 36 anys i 6 mesos.

Així mateix, la despesa en pensions és cada vegada més elevada. Segons les dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, es destinen 9.288 milions d'euros en aquest apartat, i n'hi ha prop de 6,5 milions de beneficiaris cada mes. Aquest 2024, a més, hi ha hagut una revaloració i la pensió mitjana ha pujat un 5% respecte de l'any anterior.

La paga extra de més de 6.300 euros que rebran molts pensionistes

Dit això, la Seguretat Social ha anunciat que, el mes de juny vinent, molts pensionistes rebran una paga extra que pot arribar fins als 6.350 euros. La pensió de jubilació és contributiva, ja que es considera un rendiment del treball per tributar l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Es lliura en 14 pagues anuals i, per tant, hi ha dues mensualitats addicionals, que s'abonen al juny i al desembre.

La paga extra de juny correspon a la meritació mensual de les pensions durant els primers 6 mesos de l'any, concretament de l'1 de desembre al 31 de maig. El 2024, la pensió màxima a Espanya és de 3.175 euros. Ajuntant els diners del juny i els diners addicionals, hi haurà pensionistes que podran guanyar més de 6.300 euros.

La pensió de jubilació del mes de juny es cobrarà a partir de dimarts 25, sense retards, ja que no és un dia festiu.

Aquesta paga extra és una gran notícia per als jubilats abans d'arribar a l'estiu. Amb aquests diners, alguns podran gaudir d'unes bones vacances o fer compres que, habitualment, no serien assumibles.

El govern espanyol ha revalorat les pensions d'acord amb l'Índex de preus al consumidor (IPC) perquè els pensionistes no perdin poder adquisitiu. Tot i això, es preveu un nombre més alt de beneficiaris a partir del 2025, i l'augment de l'esperança de vida posa la sostenibilitat del sistema en una situació complicada.