Montero: «L'estat d'alarma es mantindrà mentre s'hagi de restringir la mobilitat»

«No descartem la sol·licitud de noves pròrrogues perquè és l'instrument adequat en l'ordenament jurídic», ha dit la portaveu de l'executiu espanyol

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El govern espanyol de Pedro Sánchez proposarà pròrrogues de l'estat d'alarma mentre calgui restringir la mobilitat. | Europa Press

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que caldrà mantenir l'estat d'alarma «mentre la població s'hagi de moure amb ordre i no puguem tornar cap a aquella nova normalitat». «No descartem la sol·licitud de noves pròrrogues perquè és l'instrument adequat en l'ordenament jurídic» per limitar el moviment de ciutadans, ha assegurat Montero en roda de premsa aquest divendres després del Consell de Ministres extraordinari.

«Veurem quant de temps necessitem tenir restringida la mobilitat»

Segons Montero, en línia amb les declaracions de dijous de la vicepresidenta primera Carmen Calvo, no es podrà prescindir d'aquesta eina «fins que no puguem de forma definitiva fer que tots es desplacin amb total normalitat». Tanmateix, Montero ha dit que pròrroga a pròrroga el decret d'estat d'alarma «podrà anar incorporant millores en funció de l'etapa» del desconfinament. «Veurem quant de temps necessitem tenir restringida la mobilitat», ha dit Montero, que ha afirmat que la legislació ordinària no és l'instrument per fer mantenir les restriccions.

Montero ha criticat el posicionament del PP en la votació de la quarta pròrroga de l'estat d'alarma. «No entenc que el principal partit de l'oposició no tingui opinió respecte al problema més greu que viu el país en l'últim segle», ha dit, sobre l'abstenció del grup popular. I, sobre el posicionament d'ERC, ha dit que la quarta pròrroga ja inclou la «cogovernança» amb les CCAA.

El govern segueix amb la mà estesa a ERC

Precisament en referència als republicans, Montero ha assegurat aquest divendres que el seu executiu compta amb ERC per aprovar els pressupostos generals de l’Estat per al 2021, però no tanca la porta tampoc a «ampliar la majoria» amb altres formacions, sense fer referència explícita a l’acord assolit dimecres amb C's per fer prosperar la pròrroga de l’estat d’alarma.

Segons Montero, el ‘no’ dels republicans a la votació de dimecres no implica un trencament en l’estratègia del seu executiu, que aposta per mantenir la majoria que va permetre l’aprovació de la moció de censura, però el govern espanyol tampoc renunciarà a ampliar els suports sempre que pugui.


Comentaris

envia el comentari