Vergés adverteix que la transmissió s'està donant de forma «intensa» a Catalunya

L'ocupació de les UCI es troba en un 35% en alguns centres

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
La consellera de Salut adverteix que la transmissió s'està donant de forma «intensa» a Catalunya | cedida

Alba Vergés, la consellera de Salut, ha advertit aquest mateix dimecres que la transmissió del coronavirus s'està donant «de manera intensa» a Catalunya, que ha passat d'identificar 7.000 casos a la setmana a 12.000 en els últims set dies. En roda de premsa des del Palau de la Generalitat, la consellera de Salut ha assegurat: «Era urgent frenar el creixement que està agafant velocitat. És un creixement intens, exponencial».

Al costat del vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper; la consellera també ha alertat del nombre creixent d'ingressos en els centres hospitalaris, així com d'aquells en les unitats de vigilància intensiva (UCI), que en algunes zones de Catalunya freguen el 35% de la seva capacitat.

De fet, aquest dimecres s'ha superat el miler de pacients ingressats per coronavirus després dels mesos de confinament amb un total de 1.024 persones hospitalitzades, de les quals 189 estan en llits d'UCI. Per aquest motiu, el Govern ha confirmat aquest matí que tanca bars i restaurants i imposa noves restriccions d'aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis de coronavirus. «Cal actuar avui per evitar un confinament total en les pròximes setmanes», ha assegurat en roda de premsa el president, Pere Aragonès.

Proves PCR i escoles

En relació amb les proves PCR per a la detecció de casos positius, Vergés ha reivindicant la capacitat diària de 30.000 test que té el sistema: «Hem multiplicat per deu la nostra capacitat per a realitzar PCR».  «Hem fet més de dos milions de proves PCR, és moltíssim. No anem per darrere de ningú, el sistema de salut respon a tot el que necessitem», ha insistit la consellera sobre la capacitat de testatge a Catalunya.

Sobre la situació epidemiològica en els centres educatius de Catalunya, Vergés ha reconegut que han detectat un «creixement» en superar el llindar de 30.000 persones confinades amb 37.489 aïllaments entre alumnes i docents. No obstant això, ha defensat els garbellats poblacionals en els àmbits educatiu i laboral impulsats per l'Executiu català, amb els quals han detectat prop de 100.000 casos asimptomàtics.


Comentaris

envia el comentari