La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere

Alba Vergés demana al govern espanyol «actuar ja» contra el nou coronavirus

La consellera de Salut aposta per suspendre immediatament les connexions amb el Regne Unit

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat aquest diumenge al govern espanyol que suspengui les connexions amb el Regne Unit com han fet altres països europeus com Bèlgica, Itàlia o els Països Baixos arran de l'aparició d'una nova variant del coronavirus que es contagia molt més ràpidament.

«El govern espanyol ha d'actuar ja per protegir els ciutadans enmig de la incertesa existent», ha dit Vergés en una piulada. L'executiu de Pedro Sánchez ha demanat a la Unió Europea una resposta «coordinada» dels estats davant de la situació britànica.

Alba Vergés no és l'única persona que ha volgut reclamar mesures com els del Regne Unit a través de les xarxes. L'investigador català Àlex Arenas utilitzava ahir les seves xarxes per demanar al Govern unes mesures més dràstiques de cara a les festes de Nadal. Així, també es mostrava preocupat per l'agressivitat de la nova soca i per la possibilitat que ja hagués arribat a Catalunya. 

Londres reconeix que no té sota control el nou coronavirus

Hem de mencionar que el govern britànic ha admès que la nova variant de la Covid-19, que es contagia molt més ràpid que les anteriors, està «fora de control». Així ho ha dit el ministre de Salut, Matt Hancock, en entrevistes a la BBC i SkyNews aquest diumenge. «Tenint en compte com de ràpid s'estén la nova variant del virus, serà molt difícil mantenir-lo sota control fins que despleguem la vacuna», ha afegit Hancock, que ha demanat als ciutadans que actuïn «com si tinguessin el virus» i es quedin a casa per evitar més contagis.

Mentrestant, creixen els estats europeus que suspenen les connexions aèries o ferroviàries amb el Regne Unit per evitar l'arribada de la nova soca del virus. Ja ho han fet els Països Baixos, Bèlgica i Itàlia. Espanya ho estudia, a l'espera d'una resposta «coordinada» de la Unió Europea.