Un home amb mascareta passant per davant d'un arbre de Nadal i decoració diversa

Plantegen més mesures urgents al Govern per Nadal: «Acció impopular, però necessària»

Àlex Arenas es mostra preocupat per l'aparició de la nova soca al sud d'Anglaterra

Després que Boris Johnson anunciés que no poden continuar amb el Nadal que tenien planejat al Regne Unit, alguns experts recomanen seguir l’exemple dels britànics i ampliar les restriccions. La nova soca descoberta al Regne Unit ha fet que Londres i el sud-est d’Anglaterra entrin al nivell 4 d’alerta i han prohibit que directament es barregin dues o més bombolles de convivència.

Àlex Arenas demana al Govern seguir l’exemple del Regne Unit

El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Àlex Arenas, ha utilitzat les seves xarxes socials per demanar al Govern català «una acció impopular però necessària» amb el govern britànic com a inspiració. Així, l’expert té clara quina és l’única solució possible per no acabar en una tercera onada: «Ha arribat el moment de ser valents. S’han de cancel·lar tots els actes de Nadal, només convivents, no bombolla extra».

Fa dies que les dades conviden a ampliar les restriccions de cara al Nadal, ja que s’estan començant a notar els desplaçaments que van tenir lloc durant el ‘Black Friday’ i el pont de la Puríssima. Ara, amb l’aparició d’una nova soca al Regne Unit, l’expert català demana noves restriccions més dures: «Les previsions s’avancen i el desastre humanitari pot ser desproporcionat».

Tot i que els experts asseguren que no hi ha cap indici que faci sospitar que aquesta nova soca pugui sobreviure a la vacuna, Àlex Arenas comparteix més informació sobre el que se sap fins ara. Així, Arenas afirma que «preocupa molt que la seva capacitat de propagació sigui un 70% més». L’expert català també demana saber si la soca es troba ja a Catalunya, ja que «això podria explicar l’anticipació d’una setmana de les prediccions més pessimistes que tenim».

Cal recordar que el coronavirus va començar a la Xina, país que situàvem com a llunyà, i en poques setmanes va paralitzar la majoria de països del món amb la seva propagació.