YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern canvia d'opinió: els gimnasos dels centres comercials no hauran de tancar

Les noves mesures publicades aquest dissabte al Dogc no inclouen l'obligació de tancament d'aquestes instal·lacions

Diverses cintes per córrer en un gimnàs
Els gimnasos dels centres comercials podran obrir dilluns, esquivant l'ordre de tancament | Pixabay

Finalment, les noves restriccions que va anunciar el Govern divendres han estat publicades en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), per a la seva aplicació a partir de dilluns, 21 de desembre fins, com a mínim, l'11 de gener, un cop superades les Festes de Nadal. Com estava previst, la restauració rep el cop més fort, ja que veurà reduït considerablement el seu horari d'obertura, i la mobilitat es limitarà a la comarca durant tota la setmana. 

Els gimnasos dels centres comercials no tancaran dilluns

Ara bé, la publicació de les mesures ha sorprès un dels sectors afectats, ja que la Generalitat sembla haver canviat d'opinió a últim moment. Es tracta dels centres comercials, que si bé continuaran oberts amb un aforament màxim del 30%, perden la zona de bars i restaurants, que haurà de tancar. La sorpresa arriba pel fet que el Govern va anunciar que els gimnasos dels centres comercials també es veuran obligats a abaixar la persiana, però sembla que no serà així finalment. 

En el document compartit per les autoritats es menciona el tancament obligatori de bars i restaurants situats en centres comercials, però cap menció a les instal·lacions esportives. Així, dilluns els gimnasos dels centres comercials aplicaran previsiblement les mesures genèriques per a aquest tipus d'instal·lacions, és a dir, aforament limitat al 50% en exteriors i 30% en interiors, on a més serà obligatòria la cita prèvia i caldrà dur la mascareta durant qualsevol activitat, tret de les aquàtiques. 

Els restaurants que podran obrir i servir sopars a Catalunya

No es tracta de l'única excepció que hem conegut aquest dissabte, i és que hi ha una part de la restauració que també aconsegueix esquivar les dures restriccions del Procicat. Es tracta dels restauradors que desenvolupen la seva activitat en les àrees de servei, ja que es consideren «vies de comunicació per a professionals de transport». 

En definitiva, aquests negocis no estaran subjectes a les limitacions horàries que obliguen la resta a obrir únicament per a esmorzars, entre les 07:30 hores i les 09:30 hores, i per dinars ràpids, entre les 13:00 hores i ls 15:30 hores. A més a més, un altre sector que podrà presumir de ser dels pocs que oferirà sopars serà el dels restaurants situats en hotels, que limitaran la seva activitat «exclusivament a les persones desallotjades». 


Comentaris

envia el comentari