El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions

Publiquen les noves restriccions decretades pel Govern contra la pandèmia a Catalunya

Entre altres mesures, la mobilitat es limita a la comarca durant tota la setmana i bars i restaurants veuen reduït el seu horari

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) ha publicat aquest dissabte la resolució amb les noves restriccions que tenen com a objectiu frenar el repunt de contagis de la Covid-19 a Catalunya. Recordem que el Govern va anunciar divendres al matí aquestes mesures que, entre altres mesures, limita la mobilitat a una la comarca durant tota la setmana, si bé deixa lloc a algunes excepcions


 

La resolució justifica les restriccions per l'increment de la corba de contagis de la pandèmia a Catalunya i davant «la possible arribada d'una tercera onada que incrementi el nivell de pressió sobre els recursos sanitaris».

La 'lletra petita' de les noves restriccions del Govern

D'acord amb les noves mesures, els locals de restauració només poden prestar servei durant l'esmorzar i l'hora de dinar, «amb l'objectiu d'evitar llargues sobretaules», sense mascareta i en un entorn amb alt risc de transmissió de la malaltia. Es prohibeix realitzar esport en grup sense mascareta en equipaments esportius, i es condiciona l'obertura de centres comercials a l'habilitació de «sistemes de ventilació i de control d'accessos reforçats».
 

Es manté la programació cultural ordinària, si bé queden prohibits els esdeveniments culturals «extraordinaris» --com a gales o lliuraments de premis--, que hauran d'ajornar-se. Per a garantir el compliment d'aquestes mesures, es reforçarà el control administratiu «habilitant específicament personal inspector dels diferents àmbits sectorials».

Fins a deu persones per Nadal en una casa, però sis en restaurants

La nova regulació permet desplaçaments entre comarques del 23 de desembre al 6 de gener sempre que es mantingui «la integritat» del 'grup bombolla' de convivents i es compleixin les mesures de prevenció en les reunions familiars. En les trobades per les festes de Nadal es podran reunir fins a 10 persones, això sí amb la limitació màxima de dues «bombolles de convivència». Amb tot, en restaurants, el nombre màxim de comensals es redueix a sis.A més, la nit de Reis el toc de queda començarà a les 23.00 hores, però la Nit de Nadal i la Nit de Cap d'Any es retardarà fins a les 01.00 hores, «amb l'única finalitat de tornar al domicili i sense que es puguin utilitzar aquests desplaçaments per a una altra mena de trobades socials». Les activitats relacionades amb les Festes de Nadal de tipus tradicional es podran celebrar si no comporten aglomeracions, i en les representacions no professionals no hauran de reunir-se més de sis persones.