YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els bars i restaurants hauran de tancar a les 15.30 hores a Catalunya

A més, bars i restaurants podran servir menjar per emportar fins a les 22.00 hores, o fins a les 23.00 hores si es tracta de servei a domicili

Imatge de l'interior d'un restaurant
Els bars i restaurants hauran de tancar a les 15.30 hores a Catalunya | Pexels

Nou canvi que afecta els bars i restaurants de Catalunya pel coronavirus. Tal com acaba d'anunciar el Govern en la roda de premsa convocada per fer públiques les mesures restrictives que s'aplicaran durant el Nadal, aquests locals podran obrir al públic de les 7.30 a les 9.30 del matí, i de les 13.00 fins a les 15.30 hores de la tarda. A més, bars i restaurants podran servir menjar per emportar fins a les 22.00 hores, o fins a les 23.00  hores si es tracta de servei a domicili. 

Per tant, tant els bars com els restaurants només podran obrir per a servir esmorzars i dinars. Però no només això, i és que tan sols es permetrà que hi hagi, com a màxim, 4 persones per taula. Pel que fa a aquells locals que es trobin en interiors de centres comercials, el Govern ha anunciat que hauran de tancar les seves portes, una mesura nova que segons ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s'aplica amb l'objectiu de «reduir la interacció social». 

Les restriccions entren en vigor dilluns i s'allarguen fins a l'11 de gener

En aquest sentit, tampoc podran obrir aquells gimnasos que es trobin dins dels centres comercials, i la resta es veuran obligats a establir un aforament del 30%, a banda de fer totes les activitats amb mascareta. En aquest sentit, a partir d'ara totes aquelles activitats que siguin d'alta intensitat s'hauran de fer en espais exteriors, o bé suspendre's

Aquestes noves mesures restrictives, que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, i fins a l'11 de gener —dia en què les escoles de Catalunya tornaran a obrir després de les festes—, també contemplen la limitació al 30% de l'aforament en l'interior de bars i restaurants, si bé les terrasses podran seguir obertes. Amb tot, Meritxell Budó ha destacat que el dia 28 de desembre el Govern es reunirà per a valorar la situació, i decidirà si es produeix algun canvi a partir de l'1 de gener.

Limitació de mobilitat a l'àmbit comarcal

Un altre dels canvis que ha anunciat el Govern té a veure amb la mobilitat. En aquest sentit, el tancament perimetral s'allargarà durant tota la setmana —no com fins ara, que es limitava al cap de setmana—, si bé el seu abast serà de caràcter comarcal i tindrà algunes excepcions. En aquest sentit, una bombolla de convivència pot desplaçar-se o bé per veure a familiars, o bé per anar a segones residències. 
 


Comentaris

envia el comentari