Imatge d'arxiu del port de València

València limita a sis les reunions fins i tot per Nadal i prohibeix entrades i sortides

El toc de queda es fixa a les 11 de la nit amb l'excepció del 24 i el 31 de desembre, que s'amplia a les 12


El govern de la Comunitat Valenciana ha limitat a sis les reunions de persones tant en l'àmbit públic com el privat fins al 15 de gener, incloses les festes de Nadal. Ho ha anunciat aquest dijous el president valencià, Ximo Puig, com a part de les mesures que l'executiu ha pres davant l'avenç de la pandèmia de la covid-19.

El confinament perimetral es reforça «de manera rellevant», mantenint la restricció d'entrar i sortir de l'autonomia fins al 15 de gener sense excepcions. Només podran entrar les persones que tornen al seu lloc de residència habitual, fet que no inclou ni els familiars ni les persones pròximes que viuen en altres autonomies.

«Cap reunió social o familiar podrà superar les sis persones en espais públics ni privats sense excepció per Nadal ni per cap altre motiu. Els dies de Nadal amb la condició afegida que no se superin els dos grups de convivència», ha explicat Puig en compareixença pública.

A banda, el toc de queda nocturn s'ha fixat a les 11 de la nit fins al 15 de gener amb les excepcions del 24 i el 31 de desembre, que s'amplia fins a les 12. Les mesures entren en vigor dilluns vinent.

«És dolorós haver de restringir, més encara, Nadal. Però és el que toca; és el que hem de fer. Per prudència. Per seguretat. Per responsabilitat. Gràcies a la ciutadania valenciana. I disculpes pels encontres familiars frustrats. Cuidem-nos molt», ha escrit Puig al seu compte de Twitter.

Andalusia permet la mobilitat interprovincial

Paral·lelament, Andalusia ha iniciat en la mitjanit d'aquest divendres, 18 de desembre, la segona fase del pla de 'desescalada' de restriccions que va anunciar la setmana passada el president de la Junta, Juanma Moreno, i que contempla, entre altres mesures, que tornin a quedar permesos els desplaçaments entre províncies de la comunitat, i que els establiments d'hostaleria puguin obrir en la franja de 20,00 a 22.30 hores, a més de fer-ho fins a les 18.00 hores com fins ara.

Tanmateix, el govern andalús no descarta haver d'endurir de nou les restriccions en els pròxims dies en funció de l'evolució de la pandèmia, segons han anat advertint en les últimes dates des del mateix gabinet que presideix Juanma Moreno, des d'on s'ha subratllat que les decisions s'aniran adoptant a partir de la "avaluació diària" que es fa de les xifres que llança la crisi de la Covid-19, i a partir dels criteris dels experts sanitaris.