La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa

La decisió dels bars, sobre la taula: el Procicat en demana el tancament però Salut busca alternatives

Part de l'Executiu és partidari de tancar bars però Salut hauria demanat a Interior reforçar la vigilància a les terrasses per no haver d'obligar-los a abaixar la persiana

El tancament de bars torna a estar sobre la taula. El cert, però, és que Catalunya no es pot permetre un nou daltabaix econòmic, tal com va assegurar la setmana passada Argimon. En aquest context, la disjuntiva és clara: el Procicat estudia tancar bars però Salut s'hi nega. I és que la conselleria de Vergés veu encara una alternativa al tancament i, segons 'El Periódico', demana a la conselleria d'Interior que refoci aquests dies la vigilància als bars perquè s'hi respectin les mesures sanitàries. 

El Govern compareixerà a partir de les 09.00 hores en una roda de premsa telemàtica per a explicar les restriccions a Catalunya. El que sí que se sap a primera hora d'aquest divendres, però, és que part de l'Executiu creu fermament amb la idea de tancar l'hostaleria.

De fet, i continuant en aquesta línia, la consellera de Salut, Alba Vergés, ja va avisar ahir a última hora que les decisions podrien ser «impopulars», i va demanar que ningú s'ho prengui com un «càstig».  

Compte enrere per tancar la incertesa

I és que l'especulació és màxima. El passat dijous, fins i tot, mitjans com 'La Vanguardia' i 'Rac1' especulaven amb la possibilitat que el Govern proposés tancar als bars per franges horàries. És a dir, obligar-los a tancar entre àpats i permetre'n l'obertura només per a servir esmorzars, dinars i sopars. La mesura permetria reduir la interacció social i minimitzar el risc de contagi de cara a unes festes de Nadal que es presenten d'allò més complicades. 

Pel que fa al confinament, la consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar ahir que el Govern en valorava un de perimetral (tal com ja s'havia informat en primera instància), i que es podria saltar en cas de sortir a veure la família en altres punts de la geografia espanyola.