Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

Les falses restriccions que circulen com la pólvora avui i el Govern nega rotundament

Una infografia amb mesures no anunciades oficialment està donant la volta a les xarxes

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
Unes falses mesures contra la Covid estan compartint-se per les xarxes i aplicacions de missatges instantanis | cedida

Fa unes hores saltava la notícia que la Generalitat havia decidit cancel·lar finalment l’anunci de les noves mesures contra el coronavirus. La publicació havia de tenir lloc aquest dijous, però finalment s’ha anunciat que les mesures es compartiran demà, divendres dia 18 de desembre.

Tot i això, les notícies falses no s’aturen ni tan sols en aquests delicats temes. Una fotografia manipulada amb mesures no confirmades s’ha expandit per les xarxes i ha arribat als grups de WhatsApp i Telegram. Davant l’arribada d’aquestes mesures, molts s’han preguntat quanta fiabilitat tenen de cara a les festes de Nadal.

Les xarxes comparteixen una imatge falsa sobre les mesures a Catalunya

La fotografia en qüestió anuncia que es prohibeix entrar i sortir de Catalunya excepte per motiu justificat, a més de mantenir-se el confinament perimetral de caps de setmana. Aquest anunci fals també afirma que es tancaran els espais esportius excepte per competicions, així com un 30% d’aforament per actes religiosos i comerços. Cal recordar que, ara per ara, aquest anunci és totalment fals, ja que el vertader anunci de les mesures serà demà divendres.

El principal problema i la raó per la qual tanta gent ha cregut en aquesta ‘fake new’ és que la imatge sembla estar signada per la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut. A primera vista, sembla un anunci similar als que s’han anat compartint durant els últims mesos de pandèmia.

Tot i això, algunes de les mesures poden convertir-se en realitat. La decisió que sí que ha estat oficial és la d'aturar la desescalada al territori català després de l'augment de casos. Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, també ha anunciat que es mantindrà el confinament perimetral durant les festes de Nadal en un intent d’aturar la tercera onada. Així i tot, «els viatges que siguin per veure familiars aquest Nadal es mantenen», ha comentat la consellera de Salut