Queden pocs dies per al sorteig de la Loteria de Nadal. El dia 22 de desembre serà un dia especial per a aquells als quals la sort els somrigui.
Estem a punt d'arribar a un dels dies més esperats de l'any. El sorteig de Nadal sempre és especial per a alguns, ja no sols per la il·lusió de veure com el teu dècim pot ser premiat, sinó per l'esperit nadalenc que implica.
Un sorteig molt desitjat després d'aquest llarg any
Enguany serà molt diferent. El sorteig es realitzarà amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per a evitar la propagació del virus. Enguany, a més, hi han hagut moltes famílies que han sofert molts revessos econòmics.
Els diferents confinaments han provocat la pèrdua d'ocupacions massives. Per aquest motiu, el sorteig del 2020 serà molt seguit per tots. També és cert que les vendes d'enguany han estat molt per sota del que es preveu.
Sens dubte, estem davant d'un dels sortejos més importants dels últims anys, ja que la forta crisi a causa del coronavirus ha provocat que moltes persones necessitin els diners.
És important que quan la persona afortunada sàpiga que ha guanyat la Grossa tingui present diverses coses al cap. La bogeria i l'alegria en aquest instant és pràcticament incontrolable, ja que no cada dia es guanyen 400.000 euros.
El gran error que cal evitar
El moment d'alegria pot encegar als guanyadors i portar-los a una distracció important que deixarà el premi en una quantitat una mica menor per qüestions fiscals. La Vanguardia ha recordat alguna cosa que ve advertint l'OCU aquests dies.
Cal tenir en compte diverses coses quan es guanya un premi al costat d'altres persones, és a dir, quan existeix algun dècim compartit. Pel que sembla, segons afirma l'organisme, no és convenient cobrar la totalitat de l'import sense identificar als altres participants.
Pot sonar una cosa lògica, però a vegades l'eufòria porta a prendre decisions de manera impulsiva. «En repartir-ho pot semblar que s'està donant els diners, la qual cosa obligaria al pagament de l'impost de donacions», han apuntat en una nota.
És molt típic que diversos locals, bars o associacions comparteixin el dècim amb els seus clients amb participacions. És per aquest motiu que els que comparteixin aquests dècims han de tenir molt present els avisos de l'OCU.
El que es queda Hisenda
Moltes vegades la gent es creu que després de guanyar la Loteria es resoldran tots els seus problemes econòmics, ja que 400.000 euros són molts. Realment, el guanyador de la Grossa mai percebrà aquesta quantitat de diners pel fet que Hisenda es queda una quantitat de diners considerables.
Enguany, tots els premis inferiors a 40.000 euros queden exclosos del gravamen especial de loteries. No obstant això, els que superin aquest import hauran de tributar amb un tipus del 20% per la part del premi que excedeixi aquesta quantitat.
Els afortunats que guanyin els 400.000 euros de la Grossa hauran de pagar a Hisenda un total de 72.000 euros. Respecte al segon premi, l'agraciat haurà de pagar a Hisenda 17.000 euros.
Els guanyadors d'un algun quart o cinquè premi del sorteig no hauran de pagar impostos per aquestes quantitats, ja que són inferiors a 40.000 euros. En cas d'haver de pagar a Hisenda, serà Loteries i Apostes de l'Estat l'encarregat de restar de la quantitat guanyada.
Caldrà esperar al pròxim dimarts per a saber els qui són els afortunats que aconsegueixin l'anhelat premi que tanta falta li fa a la gran majoria d'espanyols.
Existeixen bastants aspectes curiosos sobre el sorteig de la Loteria de Nadal. Per estadística, la gran majoria prefereix jugar números baixos. Existeix la llegenda urbana que diu que el número 00000 no es pot comprar, ja que Loteries i Apostes de l'Estat el reserva per al rei.