Imatge de dos dècims de la Loteria de Nadal, sostinguts per la mà d'un home en una administració

La mala notícia sobre la Loteria de Nadal que confirma el que tots pensem del 2020

El sector de la Loteria també ha patit la crisi iniciada amb l'arribada del coronavirus

Centenars de negocis han estat afectats per l’arribada de la pandèmia del coronavirus, i la Loteria no ha quedat exempta d’aquesta crisi. Aquest any ha estat molt negatiu i sembla que la població no confia tant en la sort com altres anys.

La Loteria Nacional veu les festes de Nadal com l’època de l'any on augmenten més les seves vendes, però sembla que aquest any el coronavirus ha pogut amb l’esperit nadalenc.

Les vendes a Catalunya descendeixen un 3%

Aquest any les vendes de la Loteria Nacional a Catalunya posaran a la venda un 3% menys de cupons respecte al 2019, fet que pot reflectir la dura crisi a la qual s’enfronta gran part de la població. Així, aquest any es posaran a la venda un total de 14,7 milions de dècims de Loteria a Catalunya, el que suposa un gran descens respecte de l’any anterior.

Per altra banda, cal recordar que l’any passat va ser especialment beneficiós i l’organisme va incrementar les seves vendes en un 1,37%. Precisament per aquesta raó la caiguda de la venda ha estat més exagerada.

Catalunya posarà a la venda 14,7 milions de dècims que tenen un valor de 404,2 milions d’euros, preparats pel sorteig extraordinari de Nadal del pròxim 22 de desembre.

Les dades de la Loteria per províncies 

Les dades de l’any passat reflecteixen una clara diferència per províncies. Així, de mitjana cada habitant català va invertir 48,5 euros en loteria, però aquests números van ser molt canviants depenent del territori.

Per exemple, la província que més va apropar-se a la mitjana va ser Barcelona, amb 47,5 gastats per cada habitant. Lleida va ser el territori amb més optimisme per part de la població, qui van comprar de mitjana 101,8 euros de Loteria. Per la seva banda, a Girona la mitjana va ser de 35,17 per habitant, mentre que a Tarragona va ser 39,19 euros.

Aquest any, però, els organismes han decidit invertir menys pels dècims de Loteria i només Girona mantindrà el mateix valor econòmic que l’any passat, amb 29 milions d’euros. Les altres províncies es mostren tímides davant la crisi que està enfrontant la població catalana, i reduiran el seu pressupost. Així, Barcelona es deixarà 294,5 milions d’euros -4 milions d’euros menys que el 2019-, Tarragona invertirà 33,5 milions d’euros –un milió menys- i Lleida rebaixa el seu pressupost en vuit milions d’euros, quedant-se finalment amb 46,9 milions d’euros en dècims.