Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya

Polèmica enxampada als militars espanyols a Catalunya en plena pandèmia

Diversos testimonis afirmen que van alertar dels fets a la policia i l'ajuntament


Encara més polèmica al voltant de la localitat de Tremp, al Pallars Jussà, on es viu a hores d'ara el pitjor brot de coronavirus de tot Catalunya. Diversos veïns del municipi lleidatà han mostrat la seva «indignació» en veure que diversos grups de joves que identifiquen com militars, així com alguns treballadors de la Residència Fiella, es trobaven diversos caps de setmana del mes de novembre a l'exterior d'un bar del municipi sense respectar les mesures de seguretat.

Segons ha avançat 'Vilaweb' i han confirmat diversos testimonis a l'ACN, en aquestes trobades, on s'havia arribat a veure fins a mig centenar de persones, se sentien crits. Davant d'aquesta situació, algun dels veïns també ha confirmat que va alertar de la situació trucant al 112 i avisant l'ajuntament i que efectius policials s'havien personat al lloc per dispersar aquests grups i aixecar actes. 

Tenint en compte el brot de Covid-19 detectat fa un mes a l'equipament de la tercera edat de la capital del Jussà, el qual ha causat la mort de 58 persones, els veïns han criticat que aquest «és un moment de dol i no de festes».

Val a dir, a més, que actualment hi ha 26 alumnes de l'Acadèmia de Suboficials de Talarn (Pallars Jussà) que estan contagiats de coronavirus. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han dit que no tenen constància dels fets.

El Govern, en el punt de mira per la gestió del brot

Cal recordar que el preocupant brot de Tremp, el pitjor de Catalunya a hores d'ara, ha generat forta polèmica pel suposat retard amb què Salut va actuar davant una situació «descontrolada». De fet, la Fiscalia continua investigant si s'han seguit els protocols com calia.

Aquest dimarts, Alba Vergés, consellera de Salut, negava cap negligència ni retard en la intervenció a la residència, però a la xarxa no són pocs els usuaris que demanen fins i tot dimissions al Govern per cas de Tremp.