YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Brot de coronavirus a l'Acadèmia Militar de Talarn amb 26 alumnes contagiats

El centre està fent proves PCR als 400 aspirants i el Ministeri de Defensa ha enviat professionals mèdics propis

Pla general de l'entrada de l'Acadèmia militar de Talarn el 3 d'agost del 2020
Ara com ara, hi ha 26 alumnes contagiats de Covid-19 a l'Acadèmia Militar de Talarn. | ACN

L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, a la comarca del Pallars Jussà, ha registrat un brot de coronavirus amb 26 alumnes contagiats, segons han confirmat fonts pròximes al centre al diari 'Segre'. Els positius, que són asimptomàtics, estan aïllats al mateix recinte i s'ha iniciat el procés per fer proves PCR a la resta dels 400 aspirants a suboficial que estan a la caserna. Segons ha pogut saber l'ACN, el Ministeri de Defensa ha enviat a l'Acadèmia de Talarn professionals mèdics propis, tant metges com personal d'infermeria, per tal d'atendre els afectats.

El diari 'Segre' també ha informat que hi ha dos membres del personal de l'acadèmia que estan en quarantena als seus domicilis, però que no tenen cap relació amb el brot, ja que estan aïllats per contagis en el seu entorn familiar. Actualment, l'Acadèmia de Talarn acull més de mig miler de persones, de les quals 400 són aspirants a sergent que afronten els primers mesos de la seva formació, que es desenvolupa entre setembre i desembre. Segons explica el citat mitjà, els alumnes estan dividits en grups de seguretat sense contacte entre ells, per tal de limitar els riscos en cas de contagi.

Polèmica durant l'estiu

El passat mes d'agost es va produir una polèmica davant l'arribada de 1.200 aspirants a militar per fer les proves a l'Acadèmia de Talarn, 900 de les quals havien d'allotjar-se en establiments turístics de la comarca del Pallars Jussà. Finalment, però, les protestes d'ajuntaments, consells comarcals i CDR, entre altres, van provocar que la majoria d'aspirants —uns 900— fossin enviats a l'Acadèmia Militar de Toledo, on van realitzar les proves, quedant només 300 militars al municipi del Pallars Jussà.

Aquesta decisió, la de renunciar a la presència de gairebé un miler d'aspirants a militars, va crear polèmica des del sector turístic, hostaler i comercial del territori per les pèrdues econòmiques provocades per la decisió. En aquest sentit, esperaven fer caixa amb l'arribada d'aquests militars i pal·liar, en part, la negativa temporada estival provocada per la crisi del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari