YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Identifiquen una «nova variant» del coronavirus a Europa i espanta els experts

El ministre britànic de Sanitat ha confirmat que l'OMS és conscient d'aquesta nova variant

Una il·lustració en 3D del virus de la Covid-19 de color vermell amb la xifra de defuncions a tot el món
El ministre britànic de Sanitat ha informat d'una nova variant de coronavirus | Cedida

El Regne Unit ha estat el primer territori europeu en vacunar la seva població contra la Covid-19. Mentre el pla de vacunació continua, els experts sanitaris britànics ha confirmat que a Anglaterra s’ha identificat una nova variant del coronavirus.

Matt Hancock, ministre britànic de Sanitat, ha confirmat aquest dilluns al Parlament que ens trobem davant una variant més agressiva de la Covid-19: «Hem identificat una nova variant de coronavirus que podria estar associada a la ràpida expansió al sud-est d’Anglaterra».

Noves mesures de restricció al sud d’Anglaterra

Precisament aquesta regió sud-est d’Anglaterra ha vist un augment significatiu dels casos i el seu govern ha decidit aplicar el nivell tres de restriccions. En aquell nivell només estan permeses les reunions de sis persones a l’aire lliure i es tanca tota l’hostaleria excepte per recollir menjar o encarregar-lo per emportar.

Així ho anunciava el ministre de Sanitat britànic: «Al llarg de la setmana passada hem vist un augment molt agut i exponencial a Londres, Kent, parts d’Essex i Hertfordshire. No sabem fins a quin punt això es deu a la nova variant, però independentment de la seva causa hem de prendre accions decisives que desafortunadament són totalment essencials per a controlar aquesta mortífera malaltia».

L’OMS ja ha estat advertida sobre l’aparició de la nova variant de Covid

Aquesta nova variant de coronavirus, afirma Matt Hancock, «creix més ràpidament que les variants existents», fet que complicaria el seu rastreig. «Hem identificat actualment 1.000 casos d’aquesta variant, predominant al sud d’Anglaterra», confirma el ministre de Sanitat britànic. Per altra banda, també ha confirmat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha estat advertida sobre aquesta variant i afirmen que «durant els últims mesos s’han identificat diverses variants similars a altres països».

El ministre Matt Hancock ha demanat precaució i responsabilitat ciutadana com a mesura per a frenar aquesta nova variant. Tot i això, també ha afirmat que «no hi ha res que suggereixi» que aquesta variant pugui superar la vacuna.


Comentaris

envia el comentari