Margaret, la dona de 90 anys que acaba de fer història en la lluita contra la pandèmia

La campanya de vacunació al Regne Unit ha començat aquest dimarts

Margaret Keenan, la primera persona del món vacunada contra el coronavirus
Margaret Keenan s'ha convertit en la primera persona del món vacunada contra el coronavirus | Getty

La campanya de vacunació contra el coronavirus al Regne Unit s'ha iniciat aquest dimarts. En aquesta fase inicial està previst que es vacunin persones majors de 80 anys i part del personal sanitari i d'atenció. Aquest dilluns s'anunciava qui serien els primers espanyols a vacunar-se contra la Covid. Es tracta dels 270 treballadors transfronterers de Gibraltar que formen part del primer grup de gent gran i empleats, encarregats de cuidar-los, que rebran la primera remesa de vacuna.

Però aquest dimarts s'ha fet història quan Margaret Keenan, una dona de 90 anys d'Irlanda de Nord, s'ha convertit en la primera persona del món en vacunar-se contra el coronavirus. Keenan ha estat la primera a rebre la vacuna fabricada per Pfizer / BioNTech en el marc del programa de vacunació del Regne Unit.

«El millor regal anticipat d'aniversari» assegura

Margaret Keenan confessava molt emocionada al diari 'The Telegraph' sentir-se «privilegiada de ser la primera persona a ser vacunada contra la Covid-19, és realment el millor regal anticipat d'aniversari que voleu perquè significa que finalment podré passar temps amb la família i amics aquest any nou després de passar bona part de l'any sola». Margaret, que complirà 91 anys la propera setmana, rebrà la segona dosi de la vacuna en 21 dies.

La dona de 90 anys ha rebut la vacuna a l'Hospital Universitari de Coventry protegida amb una mascareta i lluint un divertit jersei nadalenc. Des d'aquesta instal·lació ha volgut llançar un missatge per animar la població a vacunar: «El meu consell a qualsevol que li ofereixin la vacuna és que la prengui: si jo he pogut tenir-la amb 90, vosaltres també podeu».

La campanya de vacunació més gran fins a la data

Després que aquest dimarts s'hagi iniciat la campanya de vacunació, el ministre de Salut, Matt Hancock, ha assegurat, en declaracions a Sky News, sentir-se «bastant emocionat» perquè ha estat un any bastant dur per a molta gent i finalment tenim (.. .) la nostra llum a la fi del túnel».

Hancock ha afegit que la vacuna «protegirà Margaret i a les persones del seu voltant. El ministre de Salut ha subratllat que aquesta serà la campanya més gran de vacunació duta a terme pel Servei Nacional de Salut. Aquest dilluns uns 50 hospitals d'Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord han començat amb la campanya de vacunació. El Regne Unit té compromeses 40 milions de dosis que permetran vacunar 20 milions de persones.

Finalment, Hancock ha volgut reconèixer la feina de tots els professionals que han fet possible la vacuna perquè es tracta d'un èxit científic. Tanmateix, ha assenyalat que el virus no ha estat derrotat: «Hem fet un gran pas endavant, però tothom ha de seguir acatant les normes» i ha advertit que no és possible relaxar «fins que tinguem a prou persones vacunades».

Moltes emocions i agraïments

Per la seva banda, el director de l'NHS a Anglaterra, Simon Steven, agraïa la tasca realitzada per aquelles persones que han participat per aconseguir posar en marxa el programa de vacunació: «Menys d'un any després que es diagnostiqués el primer caos d'aquesta nova malaltia, l'NHS està facilitant la primera vacuna contra la Covid-19 clínicament aprovada».

Aquest passat dilluns Regne Unit va registrar 14.718 nous casos de coronavirus i 189 defuncions. D'aquesta manera el balanç global per la pandèmia s'eleva a 1.737.960 persones contagiades i 61.434 morts pel virus.


Comentaris

envia el comentari