YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Missatge del govern: «No podem posar-lo a totes les cases per Nadal»

Salvador Illa ha enviat un missatge apel·lant a la responsabilitat ciutadana

Imatge d'una taula parada per fer un àpat durant les festes de Nadal
Illa ha enviat un missatge a tots els ciutadans | Pixabay

Les festes de Nadal estan a tocar, i el govern espanyol ja ha anunciat les mesures que regiran en aquestes dates tan assenyalades que estaran marcades per la pandèmia.

Dimecres passat govern i autonomies van arribar a un acord durant el Consell Interterritorial de Salut, establint una sèrie de mesures generals que portaran, entre altres coses, a tancar perimetralment les comunitats autònomes des del 23 de desembre al sis de gener, excepte per veure a «familiars i cercles pròxims», que es permet el desplaçament.

Les restriccions i controls per un Nadal en plena pandèmia

Tot i això, ja s'ha anunciat que les comunitats podran modificar aquestes recomanacions, podent limitar més l'aforament (establert en 10 persones) i ampliant el toc de queda (establert a partir de la 1:30 els dies 24 i 31 de desembre). El cas és que l'última decisió dependrà d'elles. De fet, ja han estat diversos els governs autonòmics que s'han mostrat partidaris d'endurir les restriccions durant aquestes dates assenyalades.

Així doncs, tot i l'acord del dimecres, encara queden qüestions per tancar en cada comunitat, que anirà anunciant majors o menors restriccions nadalenques en funció també de l'evolució de la pandèmia. Tot i això, el pla d'acció general del Govern sí que està definit, així com ho està l'estratègia de controls policials per evitar l'incompliment de les normes. Altres administracions públiques, com és el cas de la Comunitat de Madrid i el Govern de les Illes Balears ja han definit també el seu pla de xoc per evitar la celebració de festes il·legals durant la nit de Nadal i Cap d'Any.

Són dates en què se celebren habitualment festes multitudinàries, per la qual cosa s'ha incrementat la vigilància en xarxes socials per buscar possibles convocatòries de festes. L'objectiu principal de les Forces de Seguretat serà frenar la celebració de qualsevol festa il·legal que se celebri en locals i habitatges privats, així com vetllar perquè es compleixin les restriccions en matèria de mobilitat.

«Ja hi ha hagut aquest pont controls aleatoris en matèria de mobilitat i n'hi haurà a les festes nadalenques també, per assegurar-nos que tothom compleix amb les restriccions», ha dit el ministre de Sanitat durant la presentació de la campanya de Nadal.

Salvador Illa envia un missatge apel·lant a la responsabilitat ciutadana

Tot i que les restriccions ja són dràstiques de per si, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha volgut enviar un missatge apel·lant a la responsabilitat ciutadana per celebrar un Nadal segura i adaptada a la situació de pandèmia actual. En una roda de premsa, Salvador Illa ha volgut deixar clar que les restriccions imposades i l'increment de la vigilància policial no serà suficient per fer que les mesures es compleixin en totes les llars.

«No podem posar un policia a cada casa», va apuntar el ministre de Sanitat. Amb aquest missatge, el ministre ha volgut apel·lar a la responsabilitat individual, advertint que la policia no té la capacitat per controlar si en un habitatge hi ha 12 persones en comptes de 10 o si estan respectant les mesures higièniques.

No obstant això, Salvador Illa ha assegurat que «no cal» tenir un policia a cada casa per fer complir les mesures perquè, assenyala, els espanyols han demostrat sempre «un nivell molt alt de responsabilitat» i saben que «amb la Covid no es juga».

El ministre de Sanitat, ha fet aquestes declaracions durant l'acte de presentació de la campanya publicitària de cara a les dates de Nadal, celebrat aquest dilluns 7 de desembre. La campanya de Sanitat té per lema 'El millor regal és cuidar-nos' i fa una crida als ciutadans perquè aquestes properes festes nadalenques extremem les precaucions per frenar la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari