YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La mesura que acaben de confirmar que Espanya no retirarà per Nadal

Ho ha confirmat aquest dilluns la ministra d'exteriors

Imatge d'una taula parada per fer un àpat durant les festes de Nadal
Espanya mantindrà diverses mesures aquest Nadal per la Covid | Pixabay

El Nadal està molt a prop, i amb ell arriba la data de l'any en la qual hi ha més retrobaments familiars i gent tornant a casa després d'un llarg període en altres llocs. Això en qualsevol any normal és una cosa per la qual estar emocionat i plenament content, la covid, no obstant això, ha fet que aquest 2020 no sigui així.

El Nadal no genera més que preocupació al Govern i Sanitat. Des de setmanes les autoritats del país treballen en un pla sense fissures per a tractar de contenir el màxim possible els contagis en aquestes dates tan assenyalades.

De moment ja s'han anunciat diverses mesures que continuaran vigents durant els dies més importants, com el límit de persones en reunions o el toc de queda.

Cal esmentar, d'altra banda, que Sanitat intenta buscar un equilibri entre prudència i llibertat i, si bé és cert que aquestes mesures es mantenen, es pretén que sigui de forma flexibilitzada, amb un toc de queda que comenci més tard, un màxim de persones més alt per a reunions i amb més llibertat en el desplaçament interterritorial.

El ministre Salvador Illa ja ha anunciat aquest dilluns que aquestes flexibilitzacions de mesures es podran dur a terme sempre que l'evolució de la covid a Espanya no vagi a pitjor en els pròxims dies, especialment tenint en compte el pont pel qual ara mateix estem passant.

No obstant això, hi ha una mesura que ja se sap segur que es mantindrà aquest Nadal: La d'exigir un test PCR negatiu per a poder entrar a Espanya.

La ministra espanyola d'Afers exteriors, Arancha González Laya, ha confirmat avui que el Govern no es planteja en cap concepte retirar aquesta mesura per a facilitar la tornada dels espanyols que viuen fora aquest Nadal.

Es manté l'exigència d'una PCR negativa per a entrar a Espanya per Nadal

Es tracta d'una exigència que es va imposar fa unes setmanes i continua vigent, per això la ministra vol deixar clar: «Vull recordar a tots i a totes que les PCR no són un mecanisme que el Govern s'hagi inventat per a fotre».

El que sí que és cert és que, malgrat que no es retirarà la mesura, és a dir, tot aquell que vulgui entrar a Espanya per Nadal haurà de demostrar que té una PCR amb resultat negatiu, sí que s'ha esmentat que es faran alguns ajustos sobre aquest tema.

La ministra ha assegurat que entén la situació d'aquells espanyols que viuen a l'estranger i volen tornar a Espanya per Nadal, no obstant això, recorda que no es tracta d'una mesura que s'hagi posat en marxa sense raó aparent. S'ha fet seguint les «recomanacions comunitàries, adoptades per tots els membres de la UE». «Aquesta va ser la decisió que van prendre i nosaltres seguim aquesta recomanació», ha afegit.

A més, la ministra ha comparat la situació d'Espanya amb la d'altres països, afirmant: «El que veig en aquests moments a Europa no és més aviat una flexibilització dels requisits relatius a les PCR, sinó més aviat un enduriment, fins i tot en alguns casos una combinació de PCR amb mesures de quarantena». 

«Sabem també que a mesura que passa el temps es van desenvolupant altres mecanismes per a verificar la prevalença de la Covid, com els tests d'antígens que van millorant la seva fiabilitat i confiem que en el futur, quan aquests tests puguin ser de major fiabilitat, puguem anar també ajustant la normativa espanyola», ha afirmat d'altra banda González Laya.

Finalment ha volgut recordar que aquest Nadal «seran dates i moments complicats» a causa de la limitació de la mobilitat.


Comentaris

envia el comentari