El Govern destina 232 milions a la nova ajuda per a autònoms, amb 116.000 beneficiaris

Així ho han explicat el vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, en roda de premsa telemàtica

Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
Chakir El Homrani ha explicat que la nova injecció servirà per complementar l'ajuda del novembre | CatalunyaDiari.cat

La Generalitat de Catalunya destinarà 232 milions d'euros a la nova ajuda per a autònoms —davant la pandèmia del coronavirus—, a la qual s'han acollit 116.000 treballadors que rebran un pagament únic de 2.000 euros en les pròximes setmanes.

El vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, han explicat en roda de premsa telemàtica que es complementa així l'ajuda de novembre, que va beneficiar a 10.000 autònoms i va causar polèmica pel col·lapse de la web i els criteris de repartiment.

Aragonès ha destacat que és una ajuda «molt important, però que no serà capaç» de resoldre els problemes dels autònoms, i que aquest sistema d'ajudes —donar uns dies per a la sol·licitud— podria implementar-se en altres àmbits en el futur.

En preguntar-se-li per què al novembre l'ajuda va ser de 20 milions i ara la xifra s'ha incrementat a 232, ha respost que la primera va ser una «ajuda d'emergència, i ara és de cobertura». Aragonès també ho ha justificat per les condicions financeres que permetran a la Generalitat incrementar el seu dèficit enguany, i per una millor situació de tresoreria.

El vicepresident ha destacat que, juntament amb els 10.000 de novembre, l'ajuda haurà arribat a 126.000 autònoms, la qual cosa equival al 23% dels quals hi ha a Catalunya. Aragonès ha subratllat que els autònoms juguen un «paper fonamental» en l'economia catalana i no compten amb la mateixa protecció que altres treballs.

Perfil dels sol·licitants

El conseller El Homrani ha explicat que el 80,3% de sol·licitants són del sector serveis, el 9% del sector industrial, el 7% del sector de la construcció i sobre el 3% de l'agricultura. El nombre d'homes doblega al de dones, i el 42,16% dels 116.000 sol·licitants té entre 26 i 45 anys.

Les ajudes es distribuiran de manera immediata i en els pròxims mesos es podrà dur a terme una «fiscalització a posteriori» per a comprovar que realment els beneficiaris complien els requisits: en cas de no ser així, hauran de retornar l'import.


Comentaris

envia el comentari