Alba Vergés indica que hi haurà més casos de coronavirus però «d'una gravetat diferent»

La consellera de Salut descarta que es torni a realitzar un confinament total

Imatge d'un grup de persones practicant esport a la Via Laietana de Barcelona
Alba Vergés descarta un confinament total en el cas d'una segona onada | ACN

El departament de Salut de la Generalitat compta que hi haurà més casos de coronavirus però «d’una gravetat diferent». La consellera Alba Vergés, en declaracions a Rac1, ha detallat com es gestionaria a Catalunya una nova onada de Covid-19 i ha insistit que no s’abandonin les mesures de seguretat i higiene recomanades. «Creiem que hem d’encetar aquesta etapa de represa, però especificant que el virus no ha marxat, encara hi és. Hi ha gent que ho ha passat malament aquests mesos, i és normal que hi hagi por», ha indicat.

«Hem canviat el concepte del que hem de fer a partir d’ara. S’estava generant molta confusió en la gent. L’important continua sent mantenir les distàncies, les mesures higièniques i les mascaretes», ha explicat Vergés. Per aquest motiu, la consellera ha reiterat que el virus continua entre nosaltres i que «depenem de tots nosaltres, de com actuem. Si en les nostres actuacions diàries actuem com cal i prenem les precaucions, no correrà el virus».

La gestió d’una segona onada

En el cas d’arribar una segona onada, Alba Vergés ha detallat que una de les mesures pot ser «que les persones de risc es quedin a casa davant d’un rebrot». A més, ha afegit: «Tenim l’ull posat en la gent més vulnerable, a residències, i hospitals». Per una altra banda, la consellera ha explicat que si hi ha un nou rebrot, es descarta un confinament total.

Pel que fa a les escoles, Vergés ha indicat que no tancaran en cas de rebrot i que tenint la informació que el departament té ara, segurament no s’hauria realitzat un tancament total de tots els centres educatius. «En aquells moments, els experts van considerar que era una mesura lògica», assenyala. No obstant això, demana que cal extremar les mesures: «Els nens i nenes no són vulnerables. L’escola és un espai molt segur per nens i nenes. Els mestres sí que han de prendre les mesures. Esperem màxima normalitat a les escoles, en la línia del que estan fent en altres països».

Un dels altres temes polèmics ha estat la gestió de les residències. La consellera de salut ha informat que s’ha elaborat un pla de desconfinament de residències «per tal que els familiars puguin visitar els seus familiars, que es recuperi la normalitat dins de les residències, i que hi hagi nous ingressos. És el punt més feble, i haurem de vigilar més i ser més restrictius».


Comentaris

envia el comentari