Albert Benaiges, durant la seva presentació al Chivas

Vint anys d'abusos d'un excoordinador del Barça en una escola de Barcelona

Era el coordinador del futbol base del Barça fins que va ser apartat del càrrec el 2 de desembre

La figura d'Albert Benaiges sempre ha estat relacionada estretament amb la coordinació del futbol base del Futbol Club Barcelona. Una posició que ha ocupat durant més de vint anys i que, després d'uns anys d'absència, tornava al món Barça arran de les últimes eleccions.

Una vinculació, però, que no duraria molt temps. Segons denuncia el diari Ara en un reportatge, Benaiges, presumptament, va abusar sexualment d'alumnes de l'escola Barcelona durant més de vint anys, mentre exercia de professor d'educació física. 

La denúncia d'una seixantena d'alumnes

Un grup d'alumnes de l'escola Barcelona s'ha posat d'acord per denunciar els fets. Segons explica el rotatiu, una seixantena de testimonis han parlat amb el mitjà per elaborar aquesta notícia. Així mateix, es confirma que hi ha almenys una denúncia per aquests fets. 

En aquest sentit, durant més de vint anys, Albert Benaiges va repetir abusos i vexacions a alumnes de l'escola Barcelona mentre era professor d'educació física del centre. Segons el citat mitjà, es masturbava al costat de nens de 13 anys i els obligava a fer el mateix.

També mirava amb ells pel·lícules pornogràfiques o els feia tocaments i els obligava a participar en jocs de caràcter sexual. Unes situacions que es van produir a les dutxes de l'escola, al gimnàs, a casa seva i a les colònies que es feien a Corçà. Alguns dels testimonis afirmen que les experiències els han traumatitzat.

El diari Ara també ha parlat amb Albert Benaiges, el qual ha negat qualsevol tocament als nens. Tot i això, admet al rotatiu que no tornaria a «repetir res» del que va fer durant aquella època. També ha parlat amb futbolistes i entrenadors del Barça, però aquí ningú ha informat de males praxis del ja excoordinador del futbol base del club.

La vinculació Benaiges-Barça

Albert Benaiges, durant més de vint anys, ha estat coordinador del futbol base del Futbol Club Barcelona. Després d'una dècada d'absència havia retornat al club el passat mes d'abril, de la mà del president Joan Laporta. 

Un període que ha estat ben curt. Benaiges, segons l'Ara, va ser apartat del càrrec el 2 de desembre, l'endemà que el club s'assabentés de la investigació periodística que s'estava fent al voltant de la seva figura.

Un dels grans descobriments de Benaiges en la seva primera etapa al club va ser la d'Andrés Iniesta.