Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.

Albesa serà objecte d'un cribratge massiu arran de l'increment de casos positius de Covid

L'objectiu és detectar els casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió del virus

El municipi d'Albesa (Noguera) serà objecte d'un cribratge massiu després de detectar més d'una quinzena de casos nous de Covid-19 en els últims dies. Segons ha avançat l'alcaldessa, Eugènia Puig-gròs, a Ràdio Lleida, els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es desplaçaran aquest dijous fins al municipi per efectuar proves PCR a una part dels veïns. L'objectiu és detectar els casos asimptomàtics i tallar així les cadenes de transmissió del virus. 

Adreçat sobretot als col·lectius més vulnerables

Des del consultori s'ha fet una crida al conjunt de la població que hi vulgui participar per tal que s'inscriguin, però sobretot s'adreça a aquells col·lectius més vulnerables com ara gent gran o temporers que estan treballant en la campanya de la fruita al municipi. L'objectiu és «fer una radiografia i veure en quins col·lectius i edats hi ha més incidència del virus». De moment, ja hi ha una cinquantena de persones inscrites. 

Segons les dades del Departament de Salut, des de l'inici de la pandèmia s'han confirmat 49 casos positius en aquesta localitat de la Noguera. A aquests, encara falta sumar-ne més d'una quinzena registrats en els últims dies. L'alcaldessa no es mostra preocupada davant l'increment dels contagis, ja que assegura que provenen tots d'un mateix focus. Cal recordar que l'Ajuntament va decidir suspendre la festa major del municipi, que s'hauria d'haver celebrat entre el 14 i el 17 d'agost. 

Salut ha dut a terme en les darreres setmanes cribratges generalitzats a la regió sanitària de Lleida, en concret als municipis de Sunyer (Segrià) i Torregrossa (Pla d'Urgell). Des del departament van anunciar la setmana passada la intenció de fer-ne en algun municipi de la Noguera, del Pla d'Urgell i també a la ciutat de Lleida. A més, des de Salut també s'han dut a terme cribratges i se'n continuen fent en centrals fruiteres i residències per a gent gran.