Els bars s'indignen davant de les noves mesures de la Generalitat: «Això és un desgavell»

L'opinió entre la clientela es divideix entre aquells a favor de la prohibició de fumar i els que ho veuen «excessiu»

Pla mitjà d'una noia fumant a una terrassa de Barcelona
Les mesures castiguen encara més al sector, que ja ha estat afectat amb una davallada del 40% de la facturació | Catalunya Diari

Les noves mesures sobre la prohibició de fumar al carrer si no es respecta la distància de dos metres i l'obligació de tancar els bars a la una de la matinada ha indignat el sector d'hostaleria de Barcelona. «Tot això és un desgavell», expressa l'administradora dels locals Sol de Nit i Cafè del Sol, Teresa Rovira. 

Per la gerent d'aquests locals de Gràcia, les mesures castiguen encara més el negoci — assegura que la facturació se'ls ha reduït un 40% — i generen una càrrega administrativa «enorme». Per altra banda, l'opinió de la clientela es divideix entre aquells que veuen amb bons ulls la prohibició i els que ho consideren «excessiu». Alguns d'ells asseguren que deixaran d'anar a les terrasses, mentre que altres demanen encara més restriccions.

Entra en vigor a Catalunya la prohibició de fumar al carrer quan no hi hagi distància

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les noves restriccions acordades amb el ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19. Les mesures, signades per la consellera de Salut, Alba Vergés, inclouen la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres, que també s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

També estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit.

Hotels, restaurants, terrasses, bars i guinguetes també hauran de garantir la distància d'un metre i mig tant en el servei de barra com entre les taules o agrupacions de taules, que no podran superar les 10 persones. De fet, el document inclou a més la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

La norma també estableix que els ciutadans han de «col·laborar activament» en el compliment d'aquestes mesures així com «a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries».

Els incompliments a la resolució seran «constitutius d'infracció administrativa» d'acord amb el decret del 4 d'agost que va establir multes d'entre 100 i 3.000 euros en el cas de les infraccions lleus i fins als 600.000 en el cas de les molt greus.

Aquesta normativa s'ha aprovat «davant la realitat del nombre de contagis i l'increment dels ingressos hospitalaris» i segons l'acord del consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del Ministeri de Salut, segons exposa el mateix redactat.


Comentaris

envia el comentari