El Govern espanyol proposa una tornada a l'escola semipresencial per a part dels alumnes

L'esborrany del Ministeri d'Educació preveu que els estudiants de fins a segon d'ESO es reparteixin en «grups bombolla»

Renglera de bates al penjador d'una escola i cadires sobre les taules
L'inici del curs escolar està previst durant la primera quinzena de setembre. | ACN

La tornada a l'escola en què treballa el Govern espanyol preveu un retorn semipresencial a les aules pels alumnes a partir de tercer de l'ESO, ha avançat aquest dimarts el digital 'La Información'. Segons l'esborrany amb què treballa el Ministeri d'Educació, els alumnes de tercer i quart d'ESO, així com els de Batxillerat tornarien a les classes alternant docència presencial i telemàtica.

Fonts pròximes al Ministeri d'Educació, citades pel digital, expliquen que  «són edats —14 i 15 anys» en les quals els alumnes poden quedar-se a la seva casa sols, sense els seus pares, i poden rebre part de la seva formació de manera telemàtica». Així, es preveu que els estudiants a partir de tercer d'ESO assisteixen al seu centre escolar en dies alterns, per evitar possibles contagis massius.

Pel que fa a l'educació infantil i primària, així com els dos primers cursos de l'ESO, el protocol del Govern espanyol preveu que els centres educatius estableixin els anomenats «grups bombolla», el que suposa que les classes s'aïllin unes de les altres, evitant així potencials contagis. L'objectiu és mantenir l'activitat lectiva a les escoles en cas de contagi.

Negociacions intenses entre el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes

Aquest esborrany del pla, ha explicat 'La Información', s'està negociant entre el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes. Segons les fonts consultades, les converses estan sent intenses, ja que la tornada a l'escola és imminent i encara no hi ha un protocol consensuat en l'àmbit estatal.

Així mateix, el Govern espanyol també està en contacte amb les associacions de mares i pares d'alumnes, amb representants de col·legis concertats, amb Escoles Catòliques i amb el Ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques del ram. L'objectiu és fixar un protocol comú a finals d'aquesta setmana o principis de la pròxima, per tal de tenir-ho tot a punt de cara a l'inici del curs escolar, previst per d'aquí a tres setmanes.

El Govern espanyol preveu 2.000 milions d'euros del 'fons Covid' per Educació

Una de les claus serà conèixer la ràtio d'alumnes per classe, ja que hi ha centres en què no es pot mantenir la xifra prèvia a la pandèmia. Una de les propostes és contractar més professors per a cobrir el desdoblament de les aules, ja que hi haurà més classes amb menys alumnes. En aquest sentit, el Govern de Pedro Sánchez ha previst 2.000 milions d'euros del 'fons Covid' per a aquestes mesures.

Ara com ara, el que sembla segur és que el curs començarà a tot l'Estat espanyol, fins i tot en les comunitats autònomes que ara mateix estan tenint una major incidència de la Covid-19, i el protocol és l'eina per a garantir la seguretat de la tornada a l'escola. En aquest sentit, Fernando Simón va avisar fa uns dies que la intenció és començar les classes, però que si cal prendre decisions dràstiques en funció de l'evolució de l'epidèmia, es farà.


Comentaris

envia el comentari