Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.

Albiol també hi diu la seva: la revelació que ha fet sobre tancar bars i restaurants

L'alcalde de Badalona assegura que «molts negocis no podran fer front a una segona aturada»

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha declarat que el sector de l'hostaleria no suportarà el tancament de bars i restaurants | ACN

L'alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, ha alertat aquest dimecres que els bars i restaurants no podran fer front a un segon tancament davant la mesura anunciada pel Govern de suspendre la seva activitat durant els pròxims 15 dies davant l'increment dels indicadors de la pandèmia del coronavirus.

«Considero que és una decisió desproporcionada i que acabarà provocant el tancament de molts negocis que ja ho han passat malament en els últims mesos i que no podran fer front a una segona aturada», ha expressat Albiol en una declaració institucional per a valorar les mesures adoptades per la Generalitat.

L'alcalde ha assegurat que Badalona «sempre ha estat al costat del Govern per a fer front a la Covid-19» perquè considera que el treball conjunt entre administracions és la millor manera de lluitar contra la crisi, però ha dit que aquesta vegada no pot compartir la decisió de tancar bars i restaurants i demana al Govern que rectifiqui.

A Albiol el sorprèn que la Generalitat posi l'accent en els bars i restaurants «quan la immensa majoria d'ells compleixen amb les mesures de seguretat i higiene» i ha advertit que, en canvi, en el transport públic no hi ha distància de seguretat i veu usuaris que no porten màscara.

Així i tot, ha reconegut que alguns restauradors no compleixen amb les mesures i per això ha demanat a la Generalitat que doni instruccions als Mossos d'Esquadra perquè es coordinin amb la policia local i es controli de manera definitiva i efectiva el compliment dels aforaments i les mesures de seguretat i distanciament: «Només a aquests s'ha de sancionar de manera contundent. No pot ser que paguin justos per pecadors».

D'altra banda, també ha reclamat a la Generalitat que creï la «regulació oportuna» perquè els ajuntaments puguin clausurar de manera cautelar els establiments que incompleixin les mesures de manera greu, i que hi hagi un ajornament de la tercera quota de l'IVA que els autònoms hauran de fer efectiva la setmana vinent.

Una ajuda de 250.000 euros 

Albiol ha anunciat que convocarà als partits de l'oposició per a acordar destinar un pressupost extraordinari de 250.000 euros als bars i restaurants «que hauran de abaixar la persiana si la Generalitat no rectifica», que se sumen a la subvenció d'1,5 milions d'euros per a autònoms i micropymes.

«No podem perdre ni un sol minut», ha sentenciat l'alcalde de Badalona, que ha lamentat que molts negocis puguin tornar a quedar-se en una situació molt delicada, econòmica i socialment.