Sánchez Gordillo, alcalde comunista de Marinaleda

L'alcalde comunista que va acollir la família d'Ansu Fati recomana al futbolista «repartir tot el que guanyi»

Sánchez Gordillo va donar feina al pare i va pagar els bitllets d'avió a la família perquè es poguessin reunir i establir a Andalusia

En una entrevista a 'El Español', l'alcalde del poble andalús de Marinaleda,  Juan Manuel Sánchez Gordillo, que els darrers dies ha estat notícia als mitjans pel fet d'haver acollit la família de la joveníssima perla del FC Barcelona, Ansu Fati, ha donat la seva visió de l'arribada al país de la família del futbolista, i ha aprofitat per donar-li uns quants consells.

Tal com va explicar el pare del futbolista, Sánchez Gordillo ha confirmat que ell mateix va acollir a la família, primer donant feina i ajudant a regularitzar els papers del pare, i després pagant els bitllets de la resta de la família perquè es poguessin reunir a Espanya.

L'alcalde ha explicat que «Bori, el pare de l'Ansu, va arribar en molt males condicions. Crec que era el 2001. Tenia papers falsos perquè l'havien enganyat. Jo el vaig ajudar a posar-los en regla. També vaig pagar els bitllets del xaval, dels seus germans petits, la dona... Els vaig portar a tots; l'Ansu tenia sis o set anys».

Ansu Fati
L'alcalde comunista que va acollir la família d'Ansu Fati recomana al futbolista «repartir tot el que guanyi» | CatalunyaDiari

Ansu Fati: «Qualitat i capacitat de sacrifici»

Sánchez Gordillo ha lloat el jove futbolista, assegurant que «la qualitat i la capacitat de sacrifici l'han dut fins on és ara. Jo ja veia que tenia potencial, que podia ser futbolista. Només calia mirar-lo! Ningú li prenia la pilota. Poc van trigar els equips grans a venir-lo a buscar»

Preguntat per la clàusula de rescissió milionària que el Barça ha fixat pel jove futbolista —de 100 milions d'euros—, l'alcalde ha volgut recordar els orígens humils a Guinea-Bissau, quan Ansu Fati es construïa ell mateix una pilota lligant diversos mitjons, i li ha recomanat que vagi molt amb compte amb els diners; «és molt jove. Que reparteixi tot el  que guanyi».

Un oasi comunista al cor d'Andalusia

Comunista acèrrim, Sánchez Gordillo és alcalde des del 1979, estimat per veïnes i veïns del municipi de Marinaleda, els treballadors públics del qual  cobren exactament el mateix, i els llogaters només paguen 100 euros al mes, per uns immobles idèntics de tres habitacions i un pati interior. Tot un oasi de benestar acollidor i igualitari al cor d'Andalusia, que per ara, encara resisteix el desert de l'especulació i el sotmetiment capitalista.

També et pot interessar...