Ansu Fati, els orígens humils de l'adolescent més prometedor de la Masia

De família humil, no va conèixer el seu pare fins que va poder emigrar en un poble andalús quan tenia sis anys

Ansu Fati
Ansu Fati, els orígens humils de l'adolescent més prometedor de la Masia | CatalunyaDiari

El passat diumenge, 25 d'agost, en l'estrena del Camp nou en la segona jornada de la lliga, el jove futbolista guineà Anssumane Fati, va debutar al primer equip del Barça, convertint-se amb només 16 anys, en el segon futbolista més jove a vestir la samarreta blaugrana.

Al minut 77 del partit, i amb el dorsal 31 a l'esquena, la promesa de la Masia va sorprendre el món amb una maduresa futbolística i una qualitat excepcional; 16 minuts al terreny de joc que van marcar un abans i un després en la vida de l'Ansu Fati i la seva família.

Una família humil que va emigrar per sobreviure

La història de la família del futbolista és una més de la tants altres immigrants que han fugit de la manca de seguretat i les penúries econòmiques que han de suportar als seus països d'origen.

El pare d'Ansu Fati, va deixar fills i dona enrere, va abandonar Guinea-Bissau a la recerca de feina, establint-se primer a Portugal, on després de nombroses dificultats, va llegir en un diari que un poble andalús, era especialment acollidor amb els immigrants. El poble era Marinaleda, governat pel carismàtic alcalde comunista i nacionalista Juan Manuel Sánchez Gordillo.

El mateix Sánchez Gordillo va ajudar a l'immigrant a trobar feina, des de conductor de camió de les escombraries del poble veí de Herrera, a treballador de Renfe, o xòfer del mateix alcalde. Finalment l'any 2008 havia aconseguit una estabilitat econòmica suficient per reunir-se de nou amb la seva família.

El Barça abans que el Madrid

Un cop establerts a Andalusia, i amb només cinc anys, Ansu Fati va començar a jugar al Peloteros, on el seu talent innat va cridar ràpidament l'atenció dels cercatalents del Sevilla FC.

Amb el club andalús va signar un contracte d'una temporada, i no va trigar a demostrar que podia tenir un futur brillant. Nombrosos equips, i especialment, els totpoderosos Madrid i Barça van fer tot el possible per a fitxar-lo, al mateix temps que el Sevilla feia tot el possible per retenir-lo.

Finalment, tot i la millor oferta econòmica del Reial Madrid, Ansu Fati i la seva família van escollir el FC Barcelona. Després de mesos apartat dels terrenys de jocs com a càstig de l'equip sevillà, el futbolista guineà arribava amb 10 anys a Barcelona. Sis anys, després, ha debutat amb el primer equip del Barça, sense ni tan sols debutar amb el filial. La projecció d'Ansu Fati és infinita, i l'obligació de la directiva i de l'equip tècnic és fer el possible perquè desplegui tot el seu talent, sense tallar-li les ales.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari