L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, dona positiu per coronavirus

No presenta cap símptoma

Pla mitjà de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el 22 de setembre del 2020
El paer en cap no presenta cap símptoma  | ACN

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat positiu per Covid-19. El batlle ja estava en aïllament preventiu perquè havia tingut contacte directe amb la cap de comunicació de la Paeria, també positiu de Covid-19. El paer en cap no presenta cap símptoma i té previst mantenir la seva activitat telemàtica. En aquest sentit, aquest divendres presidirà el Ple extraordinari on s'han de debatre els pressupostos pel 2021 i també el Ple ordinari que s'ha de celebrar a continuació.

Ho farà, això si, de manera telemàtica i la resta de regidors també. Les proves practicades a les dues regidores de l'equip de govern Jordina Freixanet i Mariama Sall, així com diferents membres del gabinet d'alcaldia que havien estat confinats preventivament, han donat negatiu.

 

El govern de la Paeria incorpora dues esmenes al pressupost per sumar 3,3 milions d'euros per fer front als efectes de la pandèmia

Aquest dimecres, el govern de la Paeria va incorporar dues esmenes al pressupost 2021 per sumar 3,3 milions d'euros procedents de l'Estat per a fer front als efectes de la pandèmia. Són fruit de la negociació amb tots els grups municipals i donen continuïtat al treball de la Mesa Transversal per a la recuperació de la ciutat celebrada dimarts.

Les propostes, que recullen les aportacions del PSC, suposen 2,75 milions d'euros per a un fons d'ajudes covid-19 que aglutinarà projectes de reactivació econòmica i social, i 580.000 euros específics per al transport públic urbà, a més d'una tercera esmena per destinar 200.000 euros més a projectes de mobilitat. Els tres grups que donen suport al govern municipal, ERC, JxCat, i el Comú, van presentar tres esmenes al projecte de pressupostos municipals que incorporen aquests diners procedents del govern espanyol per un total de 3,5 milions d'euros, dels quals 3,3 anirarn destinats a mesures per combatre els efectes de la pandèmia.

La modificació és fruit de les converses iniciades pel paer en cap, Miquel Pueyo, amb tots els grups municipals, als quals va demanar mà estesa per fer front a la crisi sanitària, econòmica i social, i dona continuïtat també als treballs de la Mesa Transversal per a la recuperació de la ciutat, que aquest dimarts va celebrar la seva segona sessió plenària.

La portaveu del govern, Jordina Freixanet, va explicar que aquests ingressos no s'havien incorporat inicialment al projecte de pressupostos, però que en el decurs de les converses amb tots els grups i l'avanç dels treballs en el marc dels pressupostos de la resta d'administracions públiques, s'han concretat a petició del grup del PSC les futures transferències de l'Estat.

Freixanet va destacar la mirada àmplia i institucional del conjunt dels grups municipals per afrontar la negociació del pressupost, tal com es demanava a la Mesa Transversal, i va assenyalar que se seguirà negociant fins al final per incorporar el màxim d'acords amb tots els grups.


Comentaris

envia el comentari